SİYASET

Yeni yılda uygarlık mücadelemiz sürecek

Cumhuriyet Halk Partisi Çukurova İlçe Başkanı Yüksel Erdoğan, bir mesaj yayınlayarak, 2016 yılında hem ülke içerisinde hem de hatalı ve yanlış dış politikalar neticesinde sınırlarımızın öteside büyük acılar ve kayıplar yaşandığını, ancak olumsuzlukların 2017 yılında Cumhuriyet Halk Partisi örgütleri ve halkı uygar, çağdaş ve müreffeh bir Türkiye hedefinde ilerlemekten alı koymayacağını belirtti.

“2016 çok büyük acılar yaşadığımız, çok zor sınavlardan geçtiğimiz bir yıl oldu” diyen Erdoğan, “Siyasi krizler, darbe girişimi, terör, ekonomik kriz ile birlikte Kendi içimizde yaşadığımız siyasi istikrarsızlık ve dış politikada alınan yanlış kararlar ve bunların getirileri, Suriye’de halen devam eden savaş ve komşu ülkelerle yıpranan ilişkiler, 2016 yılını her açıdan kayıplarla geçen bir yıl olarak tarih sayfalarına kaydetti. Yurt yangınında çocuklarımızı, terör saldırılarında ve darbe girişiminde masum vatandaşlarımızı, terörle mücadelede ve Suriye’de gencecik askerlerimizi şiddet gören kadınlarımızı, istismara maruz kalan çocuklarımızı kaybettik” diye konuştu.

GAZETECİLER SUSTURULDU, ÖZGÜRLÜKLER RAFA KALKTI

Gazetecilerin hapse atıldığını, haber alma özgürlüğü, soru sorma, düşünme, eleştirme hakkının kaybedildiğini vurgulayan Erdoğan, “Bilimsel düşünceyi, akılcılığı, ifade özgürlüğümüzü, üniversitelerimizi, akademisyenlerimizi, yazarlarımızı, araştırmacılarımızı kaybettik. Kendileri gibi düşünmeyen muhalif olan herkesi bir kılıf bulup susturdular. Bu nedenle adalete ve hukukun üstünlüğüne olan inancımızı kaybettik. Meclis ve halk yeni anayasaya destek verirse önümüzdeki yıl da bin bir zorlukla ve mücadeleyle Atatürk’ün kurduğu laik demokratik parlamenter sistemi ile kuvvetler ayrılığını kaybedeceğiz. Yargı, yasama ve yürütme tek adamda toplanacak” ifadelerini kullandı.

KARA TABLO AYDINLIK İLERLEYİŞİMİZİ DURDURMAYACAK

Türkiye’nin iktidarın her alandaki yanlış politikaları sonucunda çok büyük sorunlar yumağının içinde bulunduğunu kaydeden CHP Çukurova İlçe Başkanı Erdoğan, “Büyük sorunlarımız var fakat Cumhuriyet Halk Partisi olarak büyük umutlarımız ve hedeflerimiz de var. Yaşadığımız olumsuzluklar, acılar ve kayıplar geleceğe güvenle bakmamıza engel olmasın. Yeni yıl yeni bir başlangıç demek. Umutlarımızı ve beklentilerimizi gerçekleştirebilmek için daha çok çaba göstermek, daha çok üretmek, daha mutlu ve huzurlu bir gelecek için, aydınlık güzel günler için daha çok çalışmak demek. Cumhuriyet Halk Partisi olarak cumhuriyetçilik, milliyetçilik, halkçılık, devletçilik, laiklik, devrimcilik ilkelerinden asla taviz vermeyerek, aydınlık, çağdaş, demokratik Türkiye hedefimiz için yeni yılda daha çok çalışarak partimizi iktidara taşımak yolunda ilerlemeye devam edeceğiz” dedi. 

Erdoğan, 2017 yılının tüm vatandaşlara sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yıl olması temennisini de dile getirdi.

Başa dön tuşu