SİYASET

Cumhur İttifakı Adana’da ne yapacak?

31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesi partilerin aday belirleme telaşı da sürüyor. Cumhur İttifakı’nda aday belirleme çalışmalarında sona geldiği, bazı il ve ilçelerin MHP’ye bırakılabileceği iddiaları ortaya atıldı. Ancak söz konusu ihtimalin AK Parti içinde rahatsızlık yarattığı ileri sürüldü.

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, bugünkü yazısında son kulis bilgilerini aktardı. Babacan, “Cumhur İttifakı’nın yerel seçimlerde iş birliği yapacağı il ve ilçeleri belirleme çalışmaları sona geldi. 6 kez toplanan AKP ve MHP temsilcileri, ‘kıl payı kaybedilen yerlerde’ de önde olan partinin tek başına aday çıkarması konusunda anlaştı. İki partinin taşra örgütleri, ittifakın genişleme ihtimalinden pek hoşlanmadı. Özellikle AKP örgütlerinden itiraz sesleri yükseliyor. Bu arada Yeniden Refah Partisi’nin AKP’den İstanbul’da bir ilçe belediye başkanlığı istediği ve red yanıtı aldığı anlatılıyor.” ifadeleriyle Cumhur İttifakı’nda yaşananları anlattı.
CUMHUR İTTİFAKI’NDA ADANA BİLMECESİ 
Öte yandan aday belirleme komisyonunda henüz Adana’ya ilişkin de kesinleşmiş bir karar çıkmış değil. İl Sağlık Müdürü Dr. Halil Nacar‘ın görevinden istifa ederek AK Parti’den BŞB Başkan aday adayı olması yeni gelişmelerin habercisi olabilir mi?
Zira Nacar‘ın aday adaylığı Adana’nın MHP’ye bırakıldığı yönündeki ilke kararının medyada yer almasının hemen ardından yaşandı.
İki parti arasında 15 Aralık’a kadar 30 BŞB adayının açıklanacağı yönündeki beklenti artık geçerliliğini yitirirken bu tarihin Aralık ayı sonuna kadar uzayabileceği vurgulanıyor. Yeni yıla sarkması dahi sürpriz sayılmamalı.
Her iki partinin aday adayları, teşkilatla ve Adana kamuoyu gözlerine Ankara’ya dikmiş, nihai kararı bekliyor.
ALİ PEKMEZCİ

 

Başa dön tuşu