SİYASET

Adana Milletvekili Ayhan Barut “Deprem Yıktı, Firariler Kayıp”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, 11 kenti vuran son büyük depremlerde cezaevlerinden firar eden tutuklu ve hükümlülerle ilgili iktidarın kamuoyuna açıklama yapmasını istedi. Konuyu bir kez daha Meclis kürsüsünden dile getiren Barut, “Deprem nedeniyle kaç cezaevinden ne kadar hükümlü ve tutuklu firar etmiştir? Hala yakalanamayan hükümlü ve tutuklu sayısı kaçtır? İktidarı halka açıklama yapmaya çağırıyoruz” dedi.

“HALA SUSKUNLAR”

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda cezaevi firarileriyle ilgili bir kez daha iktidara seslenen Barut, “Kahramanmaraş merkezli Şubat ayında yaşanan depremlerde bazı cezaevlerinden hükümlü ve tutukluların firar ettiği kamuoyuna yansımıştır. Bu firari kişilerden haberimiz ancak adli olaylara karışmaları nedeniyle olmuş, bu konuda iktidar ve Adalet Bakanlığı ne yazık ki toplumu aydınlatıcı bilgilendirme hala yapmamıştır” diye konuştu.

“ENDİŞELERİ GİDERECEK ADIM ATIN”

Cezaevi firarlarıyla ilgili iktidarın sessiz kalmasını eleştiren CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, konuyla ilgili şunları dile getirdi:

“Büyük sorunlar yaşanıyor, iktidar ise hala sessiz kalıyor. Kahramanmaraş E Tipi Kapalı Cezaevi’nden firar edenlerden bazılarının yakalandığı, sınırdan kaçmaya çalışan cezaevi firarilerinin bulunduğu yönündeki haberler gündeme gelmiştir. Son olarak benzer bir olay İstanbul’da bir otomobile ateş edilmesiyle yaşanmış, cezaevi firarisi şahıs olduğu anlaşılmıştır. Halkı tedirgin edip endişeye sevk eden bu olaylarla ilgili kamuoyuna açıklama yapılmasını talep ediyoruz. Deprem nedeniyle kaç cezaevinden ve hangilerinden, ne kadar hükümlü ve tutuklu firar etmiştir? Bunlardan kaçı yakalanmıştır? Yakalanamayan hükümlü ve tutuklu sayısı kaçtır? Bu konuda daha fazla sessiz kalınmasın, firarilerin akıbetiyle ilgili endişeleri giderecek adımlar atılsın, halka açıklama yapılsın.”

Başa dön tuşu