SİYASET

Üç Hilal

Adana’nın Kozan İlçesi’nde bugün (25 Mart) gerçekleştirilecek olağan kongrede yeniden aday olan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kozan İlçe Başkanı Nihat Atlı, 48 yıl önce merhum Başbuğ Alparslan Türkeş’in milletvekili seçilmesine büyük destek veren Kozan’da, Üç Hilal’i daha da yücelmek için yeminli olduklarını söyledi.

 

Başkan Nihat Atlı “Türk Milleti’nin yegane umudu, güvenç kaynağı, milli direncin adresi MHP’nin zafer sancağını, ait olduğu Kozan Kalesi’nin burçlarında gururla dalgalandırmak için kolaya değil çileye, hazıra değil emeğe talibiz” dedi.
 

 

MHP Kozan İlçe Başkanı Nihat Atlı, 25 Mart Cumartesi günü Anka Müzikhol’de yapılacak olağan kongrenin birlik, beraberlik ve bütünlük içinde gerçekleşmesi için tüm hazırlıkların tamamlandığını belirtti. Başkan Nihat Atlı, Ülkücü Haraket’e yönelik iftira, fitne ve nifak odaklarının hüsrana uğramaya devam edeceğini, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin emrinde Üç Hilal’i yüceltmeye devam edeceklerini vurguladı. 
 

 

‘MHP TARİHİNDE KOZAN’IN ÇOK ÖNEMLİ YERİ VARDIR’
 

Kongrenin şölen havasında geçeceğini ve MHP’nin her kademesinde görev yapan teşkilat mensuplarının kucaklaşmasına sahne olacağını kaydeden Başkan Nihat Atlı, “Kozan kongremizin Milliyetçi, Ülkücü camiayı kenetleyeceğine ve büyük hedeflere ulaşma yolunda bir milat olacağına inanıyorum.

 

Çünkü MHP’nin tarihine baktığımızda Kozan’ın çok önemli bir yeri vardır. 1969 yılında merhum Başbuğumuz  Alparslan Türkeş’in, Adana milletvekili olarak seçilmesinde Kozan’ın desteği büyüktür. O günün şartlarında 11 bin oyun 5 binini Kozanlı hemşehrilerimiz vermiştir. Seçimden sonra da rahmetli Başbuğumuz ‘Ben Kozan milletvekiliyim” diyerek Kozanlıları onurlandırmıştır.

 

Başbuğumuz, Kozan’a geldiğinde de bölgemizde MHP’nin kurucularından, kadim dostu Hilmi Tanrıverdi’nin evinde misafir olmuştur. Kozan, Ülkü sancağının burçlarında dalgalandığı yer olmuştur. Kozan, Ülkücü Hareket’in ilk mayalandığı merkezlerden biridir. Bu mücadelede Hilmi Tanrıverdi, Yaşar Biçer, Emin Küçük, Ahmet Kuzgun, Emin Pazarcı, Erol Serbes, Yavuz Aktaş, Fehmi Küçük, Nihat Sakallı, İsmail Biçer, Halil İspaha gibi ismini sayamayacağımız birçok büyüğümüzün emekleri vardır.

 

  12 Eylül darbe döneminden sonra da teşkilatlarımızı toparlamak için muhterem Genel Başkanımız, Bilge Liderimiz, Türkmenbeyimiz Sayın Devlet Bahçeli de ilk istişarelerini Kozan’da yapmıştır. Kozan, MHP için çok önemlidir, bundan sonra da öyle olacaktır” diye konuştu. 
 

“MİLLETİN HAYSİYETİ DEVLETİN İTİBARI İÇİN”
 

Başkan Nihat Atlı, kolaya değil çileye, hazıra değil emeğe talip olduklarını, tabanın hassasiyetine güvenerek, gerçek dostların tenkit ve tavsiyelerini dinleyerek, faydasız, acımasız, vefasız zihniyetlerden uzak durarak milli ruhla, milli vicdanlara, milli şuura inanmış olarak tekrar aday olduğunun altını çizdi. 
Başkan Atlı, “Ben şahsım itibarıyla, Milliyetçi Hareket’e başarı sağlamaya ve bu güçle ülkülerimiz gerçekleşene kadar var olmayı sürdüreceğim.

 

Bütün Ülkücülerle bugün olduğu gibi yarın da bir bütün olmaya devam edeceğim. Çünkü, Türk Milliyetçileri, kendilerini yüksek fedakarlıklar gerektiren, uzun soluklu mücadelenin beklediğini bilmektedir. Zira, vatanın istiklali, milletin haysiyeti ve devletin itibarı sayesinde var olur.

 

Dava arkadaşlarımın bu haysiyet, itibar ve istiklal mücadelesinde birlik ve beraberlik inancıyla hareket edeceğine, ilçe kongremizin Türk Milliyetçileri için, Kozanlı hemşehrilerimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Başa dön tuşu