SİYASET

Türkiye’de birinci olmayı hedefliyoruz

Anayasa değişikliği paketi ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlatmaya devam eden Başkan Ayhan, bu kez muhtarlarla bir araya geldi. Ayhan, Akçakale Belediyesi Meclis Salonu’nda 25 mahalle muhtarının katılımıyla gerçekleşen toplantıda, anayasa değişikliği paketindeki 18 maddeye tek tek değindi. Mahalle muhtarlarının tamamından “evet” sözü alan Ayhan, muhtarlara, içerisinde referanduma yönelik bilgilendirme broşürleri ve kitapçıklarının yer aldığı çantalar dağıttı.

 

Muhtarların mahalleleri ile ilgili sorun ve taleplerini de dinleyen Başkan Ayhan, “İlçemize bağlı 115 mahallemiz var. Bu mahallelerimizi 4 bölüme ayırdık ve bu gruplarla her hafta ayrı ayrı bir araya geliyoruz. Toplantıda muhtarlarımıza form dağıtıp, hem ŞUSKİ hem Büyükşehir Belediyesi hem de ilçe belediyemizden isteklerini yazmalarını istiyoruz. Daha sonra bu notları bir araya getirip, sorunları çözmeye, talepleri karşılamaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Akçakale için belirledikleri referandum hedefini de açıklayan Ayhan, şöyle devam etti:

 

“Her zaman söylüyorum. Akçakale kararını verdi. Biz yine de toplantılarımızı yapıyoruz. Türkiye genelinde hedefimiz, en yüksek ‘evet’ oranıyla birinci olmak. Ama olmazsa en kötü ihtimalle ilk 3’te yer alacağımızı düşünüyorum. Ben bir kez daha bizleri kırmayıp toplantımıza teşrif eden muhtarlarımıza teşekkür ediyorum.”

 

Toplantıya katılan muhtarlar adına konuşan Cevher Mahalle Muhtarı İbrahim Daş ise, her zaman olduğu gibi referandum sürecinde de Başkan Ayhan’ı yalnız bırakmayacaklarını ifade ederek, “Daha güçlü Türkiye için kararımız evet” diye konuştu. 

Başa dön tuşu