YAŞAM

TURBEYLER TARİH YAZDI

Adana’da çadırda yaşayan bir ailenin imdadına Önce kaymakamlık daha sonrada Adanaspor taraftarı yetişti.Ailenin dramını televizyonlarda gören kaymakamlık  kışın soğuğunda çadırda yaşayan ailenin bir yıllık ev kirasını ödeyerek duyarlılığını gösterdi. Bu haberin ardından Turbeyler Gurubu’da  Gültepe mahallesi muhtarı  ile görüşerek aileye yiyecek,ısınma ve diğer ihtiyaçların  tamamını karşıladılar.

                    

Herkes destek oldu

Adanaspor taraftarları sosyal medya üzerinden bu konuda çağrıda  bulunarak fazla eşyalar için bir irtibat noktası belirlediler. Kısa sürede yardımlar çığ gibi büyürken bir evin tüm ihtiyaçları kısa zamanda tamamlandı.Buzdolabından,fırına,sobadan ,gıda malzemelerine kadar yapılan yardımlar aileye teslim edildi.Turbeyler Gurubunun desteği bununla da kalmadı. Aileye tahsis edilen evi boyayan ve onaran taraftarlar hergün olmasa da yaptıkları yemekleri her akşam aileye götürerek sıcak ev yemeği desteği de sağladılar.

 

Gül ‘’ Taraftarlık sadece tribün değildir’’

Turbeyler Gurubu Lideri Refik Gül  bu tür sosyal sorumluluk projelerine sürekli olarak destek verdiklerini belirterek’’ Taraftarlık sadece 90 dakika takıma destekten ibaret değildir.Adanaspor  taraftarı zorda kalan herkesin yanında olmaya devam edecektir.Bu ailemizin yaşadığı zorluklara devletimiz 1 yıllık ev kirası vererek destek oldu.Bizlerde gücümüz çerçevesinde diğer ihtiyaçları karşıladık.Amacımız yaptığımız iyilikleri asla bu şekilde duyurmak değil.Bunu kamuoyu ile paylaşmamızın nedeni aileye daha çok maddi manevi destek vermektedir.Gurup olarak bir havuz oluşturduk.Toplanılan miktarı da aileye teslim ediyoruz’’dedi.

İş olanağı sağlanacak

Ailenin daha iyi şartlarda yaşaması için  Kaymakamlık ve muhtarlığın işbirliğinde aileye iş imkanı sağlanacak.Kağıt toplayarak geçim mücadelesi veren ailenin tek kızı okula yazdırılacak ve tüm masrafları devlet tarafından karşılaşacak.Şimdilik aileye 800 TL maaş bağlanırken önümüzdeki aylarda sağlanacak iş imkanı ile sıkıntılar tamamen sona erecek.Adanaspor taraftarları da aileye verdikleri buzdolabı ve çamaşır makinesinin kullanılır hale gelmesi için dernek üyelerinden su ve elektrik işinden anlayan taraftarları da eve göndererek bu sorunu da çözdüler.

Gözyaşlarını tutamadı

Yapılan bu desteklerin ardından Adanaspor taraftarlarını karşısında gören aile ise gözyaşlarını tutamadı.Dakikalarca ağlayan anne son olarak eve halı getiren taraftarlara teşekkür ederek ‘’ Allah devletimizden razı olsun.Ayrıca turuncu beyazlı taraftarlarda bir an olsun bizleri yalnız bırakmadılar.Her an eve gelerek tüm sorunlarımızı çözdüler.Kızım okula başlayacak.Bundan büyük mutluluk olamaz.Eşime de iş imkanı sağlanacağı söylendi.Allah  herkesten razı olsun.Adanaspor’da inaşllah hedeflediği yere ulaşır’’şeklinde konuştu.

 

Başa dön tuşu