YAŞAM

Kavanoz açamayanlar dikkat: 3 yöntemle basitçe açın

Bu sizi birçok sıkıntıdan ve hayal kırıklığından kurtaracak!

Muhtemelen başınıza gelmiştir: Bir kavanoz alırsınız ve tam kullanmanız gerektiğinde kavanozu açamazsınız. Yani oflayıp pufluyorsun ama kapak kıpırdamıyor. Bu başınıza geldiyse, ne kadar sinir bozucu olabileceğini bilirsiniz. Ancak bu ipuçlarıyla istediğiniz zaman istediğiniz kavanozu açabileceksiniz!

Basit yöntemler

Bazı kavanozların açılmasını kolaylaştıran belirli yardımcı sistemleri zaten mevcut olsa da, birçok kavanozun hala “eski moda” şekilde açılması gerekiyor. Ve hepimiz kavanozları kendi başımıza açacak Hulk benzeri bir güce sahip olmadığımız için, kavanozu açabilmek için bunun gibi kolay yöntemlere güveniyoruz.

1. Eldivenler

Kavanoz açmak istiyorsanız sürtünmeye ihtiyacınız var. Ve elleriniz çok kaygan olabilir. Özellikle de kavanozu on dakikadan uzun süredir açmaya çalışıyorsanız ve bu yüzden elleriniz terlemişse. Bu yüzden lastik bir eldiven giyin ve kavanozu bu şekilde açmaya çalışın. Kavanozu daha iyi kavradığınızı ve kavanozunuzu daha kolay açabileceğinizi fark edeceksiniz. Lastik eldiveniniz veya lateks eldiveniniz yoksa nemli bir havlu kullanabilirsiniz. Havluyu biraz ıslatın, kavanozun kapağının etrafına sarın ve açmaya çalışın.

2. Ilık su

İşe yarayabilecek başka bir yöntem de ılık su uygulamaktır. Kavanozu akan ılık suyun altına tutmanız yeterli. Suyun tüm kavanozu kapladığından emin olun. Suyun sıcaklığından dolayı kapak gevşeyecek ve onu çevirebileceksiniz. Bu yöntemi, kavanozu ters çevirerek küçük bir sıcak su kabına koyarak da uygulayabilirsiniz. Biraz ıslanmasına izin verin ve ardından kavanozu çıkarın. Isı, kapağın gevşemesine neden olacak ve sorunsuz bir şekilde açabileceksiniz.

3. Diğer yöntemler

Yukarıda belirtilen yöntemlerin çok zahmetli olduğunu düşünüyorsanız, kapağı çıkarmak için biraz güç de kullanabilirsiniz. Elinizde tutarken kavanozun dibine birkaç kez vurmanız yeterli. Bu şekilde, kapağın altındaki basınç artar ve mührü kırabilirsiniz. Ayrıca, kapağın kenarının altına levye gibi düz bir nesneyi yağ bıçağı gibi yapıştırarak da mührü kırabilir ve kaldırabilirsiniz.

Başa dön tuşu