BÜYÜKŞEHİR

Mehmetçik’i yalnız bırakmadı

Daha sonra belediyede gerçekleştirdiği rehabilitasyonla kısıtlı gelirleri hizmete kanalize etti. Ardından 15 ilçeli Adana’nın dört bir yanında, siyasi ayrım yapmadan halkın ihtiyaçları doğrultusunda hizmeti yoğunlaştırdı. Tüm bunları yapmaya devam ederken, Türk Ordusu’nun sınır ötesi operasyonlarına da destek verdi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 30 Mart 2017’de görevinde 3 yılı geride bırakmaya hazırlanırken, bir yandan belediyecilik hizmetleriyle Adanalılara daha kaliteli ve yaşanabilir bir kent oluşturma çabalarını sürdürüyor, bir yandan da ihtiyaç duyulduğunda ülkesinin menfaatleri için belediyenin olanaklarını Türk Ordusu’na destek olma adına kullanıyor.

Göreve başladığı ilk günden itibaren Adana’nın özlediği barış iklimini oluşturmak, uzun yıllar büyük sorunların yaşanmasına neden olan kavgayı bitirmek üzere harekete geçen, belediyelerin birbirleriyle, sivil toplum kuruluşlarıyla ve devlet kurumlarıyla ilişkilerinde sorun yaşadığı döneminin sona ermesi için çaba harcayan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, kısa sürede güven ve barış iklimi oluşturarak, yoğun hizmet için gerekli psikolojik ortamı sağladı. Ardından kırsalda ve şehir merkezinde yıllardır çözülemeyen problemleri ortadan kaldırmak üzere harekete geçen Başkan Hüseyin Sözlü, ihalelerin şeffaflaşması ve belediyede gerçekleştirilen rehabilitasyonla sağlanan kaynakları halka hizmet için kanalize etmeye başladı. Kırsalda Cumhuriyet tarihi boyunca vatandaşın kanayan yarası olarak varlığını sürdüren su ve yol eksiklerini gidermek amacıyla harekete geçen Başkan Hüseyin Sözlü, belediyenin kısıtlı imkanlarına rağmen çok önemli su ve yol projelerine imza attı. Başkan Sözlü, susuz yaylaları, köyleri suyla buluşturdu, iki aracın yan yana geçemediği, trafik kazalarına yol açan daracık yolları uçak inecek hale getirdi. Bir yandan kırsalda bunları yaparken diğer yandan da şehir merkezinde asfaltlama ve altyapı hizmetleriyle eksikleri birer birer gideren Başkan Hüseyin Sözlü, Adana Büyükşehir Belediyesi’ni, Türkiye genelinde MHP’li belediyelerin örnek aldığı ve gurur kaynağı haline getirdi.

TÜRK ORDUSU’NA LOJİSTİK DESTEK

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, belediyecilik hizmetlerini büyük bir özveri ve heyecanla yerine getirirken, Türkiye’nin içte ve dışta yaşadığı sorunlara, Türk Ordusu ve güvenlik güçlerinin verdiği mücadeleye de kayıtsız kalmadı. Terörist yapılanmalara karşı gerek yurt içinde, gerek yurt dışında verilen mücadeleye destek olan Başkan Hüseyin Sözlü, iş makineleri, jeneratörler ve altyapı hizmetleriyle asker ve polisin yanında oldu. Türk Ordusu’nun Suriye’deki terör örrgütlerine yönelik başlattığı Fırat Kalkanı Harekatı’na lojistik destek sağlayan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, bu konuda Türk Belediyecilik Tarihi’nde bir ilki gerçekleştirerek, hemşehrileriyleriyle birlikte, Türk Milleti’nin gözbebeği olan Türk Ordusu’na, gönüllü belediye personeli, ekipman, hizmet desteği sağladı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, görev süresinde henüz 3 yılı doldurmadı ancak önümüzdeki dönemde de köprü, yol ve altyapı başta olmak üzere, dev projeleri hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Başa dön tuşu