BÜYÜKŞEHİR

Meclis’ten Başkan Sözlü’ye tam destek

Başkan Hüseyin Sözlü’nün liderliğinde sınırlı kaynakların en doğru ve verimli şekilde hizmete dönüşmesi için seferber olan Adana Büyükşehir Belediyesi, taşıt filosunu daha da güçlendirmek için önemli bir hamle yaptı. 2,5 yılda 86 milyon 283 bin liralık harcamayla 359 adet taşıtı belediyenin araç parkına kazandıran Başkan Sözlü, 2017 yılında finansal kiralama (leasing) yöntemiyle 182 yeni taşıtın alımı için planlama yaptı. Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, toplam bedeli 89 milyon 413 bin lira olan bu yatırım için Başkan Sözlü’ye oy birliğiyle tam yetki verdi.
GENEL SEKRETER ACAR, MECLİSİ AYRINTILI BİLGİLENDİRDİ
Meclis 1. Başkanvekili Murat Cevheribucak’ın yönettiği oturumda iş makinesi, otobüs, midibüs ve hafif ticari taşıt ile özel donanımlı itfaiye araçlarının finansal kiralama yöntemiyle Adana Büyükşehir Belediyesi hizmetlerde kullanılmasına dair teklif ele alındı. Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Şaban Acar, Meclis üyelerini teklifle ilgili ayrıntılı bilgilendirdi.
Şaban Acar, Başkan Hüseyin Sözlü’nün göreve başlamasından bu yana toplam 86 milyon lira harcamayla aralarında iş makinesi, otobüs, temizlik aracı ve diğer hizmet araçları olan 359 taşıtın hizmet filosuna kazandırıldığını söyledi. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Bütün Şehir Yasası’ ile sorumluluk sahasının büyümesi nedeniyle hizmetlerin devamı için zorunlu olarak ilave taşıt kiralama ihaleleri yapıldığını aktaran Şaban Acar, Başkan Sözlü’nün talimatları doğrultusunda 2017 yılında kiralama yerine leasing yönteminin hayata geçirilmesi konusunda planlama yaptıklarını belirtti.
LEASİNG SÜRESİ SONUNDA TAŞITLAR BELEDİYENİN MALI OLACAK
Leasing yöntemiyle temin edilen taşıtların 2-3 yılda kendini amorti ettiğini ve süre sonunda cüzi rakamlarla belediyenin malı olduğunu aktaran Şaban Acar, bu şekilde önemli bir tasarruf sağlayacaklarının altını çizdi.
Leasing ile Devlet Malzeme Ofisi (DMO) üzerinden toplam 182 adet araç almayı planladıklarını ve maliyetin 89 milyon 413 bin lira olarak hesaplandığını bildiren Şaban Acar, “Meclisimiz onay verir ise 72 tane iş makinesine ödeyeceğimiz para 41 milyon 887 bin lira. Bu iş makinelerini kiralamış olsak, yıllık maliyetimiz KDV hariç 18 milyon 331 bin lirayı bulacak. Midibüs, minibüs ve hafif ticari araç ihtiyacımız 44 adettir. Bu taşıtları leasing üzerinden 4 milyon 52 bin liraya kurumumuza kazandıracağız. Kiralamış olsaydık, 2 milyon 175 bin lirayı buluyor. İtfaiye aracı olarak 32 metrelik 3 adet, 44 metrelik 2 adet ve 25 metrelik 1 adet olmak üzere toplam 6 adet taşıtın leasing maliyeti ise 13 milyon 768 bin lira. 60 adet otobüsün DMO üzerinden fiyatı ise 26 milyon 904 bin liradır” diye konuştu.
BELEDİYE YEDEK PARÇA, VERGİ VE SİGORTA YÜKÜNDEN KURTULUYOR
Şaban Acar, leasing yöntemiyle alınan taşıtların yedek parça, vergi ve sigorta maliyetlerinin de ilgili finans kuruluşu tarafından karşılandığını, belediyenin bu yükten de kurtulmuş olacağını, 3 yıl sonunda da tüm araçların Adana Büyükşehir Belediyesi envanterine girmiş olacağını bildirdi.
Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Şaban Acar’ın bilgilendirmesinin ardından yapılan oylamada Meclis üyeleri 5 yıl süreyle leasing kullanma yetkisini oy birliğiyle Başkan Hüseyin Sözlü’ye verdi.

Başa dön tuşu