SAĞLIK

Kan bağışı etkinliği

Kan stoklarını yeterli seviyede tutmak için sürekli kampanyalar düzenleyen Türk Kızılayı Adana Şubesi’nin düzenli kurumsal bağışçılarından Çetinkaya Kuruköprü mağazasında, kan bağışı organizasyonu gerçekleştirildi.
Türk Kızılayı Adana Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Niyazi Çetinkaya’nın ev sahipliğinde, İhsan Çetinkaya ve Fatih Çetinkaya’nın organizasyonunda düzenlenen etkinlik; Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, Başkan Yardımcısı Reşat Karaca, yönetim kurulu üyeleri Veli Kasap, Mahmut Nimet Dalkır ve Orta Akdeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Tunchan Demir’in katılımıyla gerçekleşti. Çetinkaya Kuruköprü mağazasının geleneksel hale getirdiği kan bağışı etkinliğine, mağaza personeli ve yöneticileri yoğun ilgi gösterdi.
Adana’daki Kızılay faaliyetlerinin en büyük destekçilerinden biri olan ve yılın farklı dönemlerinde nakdi ve ayni yardımlarda bulunan Niyazi Çetinkaya’ya, Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı tarafından plaket takdim edildi.
Kızılay’ın altın madalyalı bağışçıları arasında yer alan Niyazi Çetinkaya, etkinlikte yaptığı konuşmada, herkesi Kızılay’a destek olmaya çağırdı. Çetinkaya, “Kan ihtiyacı olan hastalarımızın hastanelerde mağduriyet yaşamaması için düzenli kan bağışında bulunalım. Ayrıca, kış günleri geldi. Şehrimizde yaşayan fakir-fukaranın ihtiyaçları arttı. Bunları da göz ardı etmeyelim. Kızılay aracılığıyla bu insanlarımıza destek olalım. Kızılay bugünler için var” dedi.
Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı da düzenli kan bağışı yapan kurum ve kuruluşlarla artık aile gibi olduklarını belirterek, “Kızılay hizmet zincirimizin en önemli halkası konumunda olan kan bağışı konusunda Adana’daki kurum ve kuruluşlarımız son derece bilinçli ve duyarlı. Çetinkaya mağazası da kan bağışını geleneksel hale getiren kurumsal bağışçılarımızdan biri. Kendilerine örnek katkıları için teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.
Soğuk kış gönlerinde sokakta kalan kimsesiz vatandaşlara karşı da duyarlı olunmasını isteyen Saygılı, bağışçı ile ihtiyaç sahibi arasında köprü vazifesi gören Kızılay’ın kapılarının, yardımda bulunmak isteyenlere her zaman açık olduğunu kaydetti.

Başa dön tuşu