SİYASET

İnsanlığın 2017’den beklentisi barış, huzur ve mutluluk

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, acılarla, gözyaşlarıyla dolu bir yılın geride kaldığını belirterek, 2017’den barış, huzur, mutluluk beklediklerini söyledi. Barut, “Yeni yılın akan kanın durduğu, kadınların katledilmediği, çocukların tecavüze uğramadığı, yoksulluğun son bulduğu, herkesin refah içinde mutlu bir şekilde yaşadığı, hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, çocukların dilendirilmediği, parklarında sevinç çığlıkları attığı, yaşam standartlarının yükseldiği bir yıl olmasını istiyoruz” dedi.

 

2016 ACILARLA DOLU KARANLIK BİR YIL OLDU

Barut, yeni yıl dolayısıyla yayımladığı mesajında 2016’nın toplumun beklentilerini karşılayan bir yıl olmadığını söyledi.  7 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilen genel seçimlerin ardından başlayan terör saldırılarının 2016’da doruk noktasına ulaştığını belirten Barut, “Geride bıraktığımız yılda ülkemiz 16 intihar saldırısıyla karşı karşıya kaldı ve terör saldırılarında 350’den fazla yurttaşımız yaşamını yitirdi, yüzlercesi yaralandı. Türkiye adeta terör örgütlerinin cirit attığı bir ülke haline geldi. 2016 gerek ülkemiz ve halkımız gerekse dünya için acılarla dolu karanlık bir yıl oldu” dedi.

 

İŞTE 2016’NIN BİLANÇOSU

2016’nın aynı zamanda Ensar Vakfı’ndaki tecavüze uğrayan, Aladağ’da dini cemaat yurdunda çıkan yangında yaşamını yitiren çocuklarla, Cumhuriyete ve Büyük Önder Atatürk’e yönelik saldırılarla, iktidarın yakın zamana kadar kol kola yürüyüp, devlet kurumlarına kendi elleriyle yerleştirdiği Fetullah Gülen cemaatinin darbe girişimiyle, “OHAL’e son verdik” diyerek seçmenden oy isteyen AKP’nin yurt genelinde OHAL ilan etmesiyle, sırf muhalif oldukları gerekçesiyle açığa alınan ve ihraç edilen kamu emekçileriyle, kapatılan gazete, radyo ve TV’lerle, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik suikast girişimiyle, CHP’li yöneticilere yönelik saldırılarla, 23.5 milyon kişinin oyuyla seçilen Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun saray darbesiyle görevinden ayrılmasıyla, ürünleri tarlada kalan patates, soğan üreticilerinin eylemleriyle, Dolar ve Euro’nun Türk Lirası’na vurduğu darbeyle, iktidarın Meclis gündemine getirdiği tecavüzcüleri aklayan yasa teklifiyle, Ortadoğu’da emperyalist güçlerin çıkar savaşında katledilen masum insanların görüntüleriyle, otobüste şort giydiği için tekmelenen, parkta spor yaptığı için dövülen kadınlarla da anılacağını aktaran Barut sözlerini şöyle sürdürdü:

 

2017’DEN BEKLENTİLERİMİZ FAZLA

“2017’den beklentilerimiz, umutlarımız daha fazla ama çok da fazla bir şey istemiyoruz. Her şeyden önce barış istiyoruz. Akan kanın durmasını, şiddetin son bulmasını, çocukların anasız, babasız kalmamasını, hiçbir çocuğun ağlamamasını, ana-babaların da evlatsız kalmamasını istiyoruz. Kadınların katledilmediği, çocukların tecavüze uğramadığı, yoksulluğun son bulduğu, herkesin refah içinde mutlu bir şekilde yaşadığı, hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, çocukların dilendirilmediği, parklarında sevinç çığlıkları attığı, yaşam standartlarının yükseldiği bir yıl olmasını istiyoruz. Sağlık, mutluluk, huzur, ülkemize ve dünyaya da barış getirmesi dileğiyle tüm yurttaşlarımızın yeni yılını kutlarım.”

 

Başa dön tuşu