SAĞLIK

İlkokulda kan bağışı etkinliği

Öğrenciler arasında, gönüllü ve karşılıksız kan bağışının önemi konusunda farkındalık oluşturma hedefiyle yürütülen “Kan Bağışçılarının Kazanımı Projesi” kapsamında, Seyhan ilçesindeki 24 Kasım İlkokulu’nda kan bağışı etkinliği düzenlendi. Öğrencilerin kan bağışının önemi ve süreçleri hakkında bilgilendirildiği etkinlikte, veli ve öğretmenler Kızılay’a kan bağışında bulundu.

Bu arada, Adana Çiftçiler Birliği de Adana Valiliğinin desteği ile yürüttüğü “Narenciye Tüketen Sağlıklı Nesiller” projesi çerçevesinde öğrencilere narenciye ürünleri dağıttı.

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, bu tür etkinliklerin, bilinçli kan bağışçısı nesillerin yetiştirilmesi açısından önemli olduğunu belirtti. Kan, kök hücre ve sosyal yardımlarla iyiliklerin hatırlatılması gerektiğinin altını çizen Saygılı, “Hep birlikte yardımlaşma bilinciyle hareket ettiğimizde daha mutlu, daha güçlü bir ülke olacağız. İyilik yürüyüşümüze, her geçen gün yeni ve güzel yürekler ekleniyor, böylelikle yürüyüşümüz daha çok ses getiriyor” dedi.

Saygılı, yoğun ilgi gören etkinlik sonunda, emeği geçenlere plaket takdim etti. Etkinliğe; Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhammet Ali Tekin, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Çalışkan, Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın, Büyükşehir Belediyesi Kültür Varlıkları ve Turizm Şube Müdürü Yusuf Delikoca, Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, Kan Bağış Merkezi Müdürü Ümit Tokgöz, milli eğitim şube müdürleri ile okul müdürleri de katıldı.

Başa dön tuşu