SİYASET

HÜKÜMET ESNAF ELELE

Beraberinde, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Özmansur ve Seyhan İlçe Başkanı Abdurrahman Yeşiltaş ile birlikte Adana ESOB'u ziyarete gelen İl Başkanı Yeni'yi, Birlik ve Adana Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütet, Başkan Vekili ve Adana Yağlı Boyacılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Göktaş ile oda başkanları ağırladı.

 

Birlik Başkanı Sözütek, Adana esnafının sorunları üzerine konuşurken, özellikle KOSGEB'in verdiği faizsiz kredi imkanının 2017 yılında yaygın şekilde esnaf ve sanatkarlara da verilmesinin piyasaları da rahatlatacağına dikkat çekerken, Suriyeli kayıt dışı çalışanlara denetim getirilmesini, ayrıca Alimünif Yeğenağa Caddesi ile Taşköprü'nün hafif ticari araçların geçişine yeniden açılması için destek istedi.

 

İl Başkanı Yeni de, Adana'da sayıları 180 bine, ülke genelinde 2 milyona dayanan, istihdam ve aileleriyle birlikte büyük kitleye sahip olan esnaf ve sanatkarlara büyük önem verdiklerini belirtirken, "Geldiğimiz günden bugüne seçimler dahil yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Sizler ile istişare kanallarını kurma konusunda kurumsal anlamda belki ihmal gibi görünse de ziyaretimizi kesintiye uğratan olayların başında hain FETÖ örgütünün,15 Temmuz darbe girişimi vardı. Bizim vatandaşlarımız gibi esnaf ve sanatkarlarımıza da her zaman kapımız açıktır. Esnaf ve sanatkarlarımız bizim için önemlidir, değerlidir"dedi.

 

Sivil Toplum Kuruluşları (STK'lar) ile iletişim konusunda en fazla hassasiyet gösteren partinin AK Parti olduğuna da işaret eden Başkan Yeni, "STK'ların projelerinin arkasında ve destekçisiyiz.

Yaptığınız işlerin tabana ve halka yansıması anlamında çok önemli bir yeriniz var. Destek anlamında hükümet olarak üzerimize düşen ne varsa her zaman yanınızdayız. Ayakkabıcılar Sitesi ile ilgili Bakanlığımız, Valiliğimiz ve bizler de destekçiyiz. Gerekli tahsisatı da yapacağız. Adana'ya katkı sağlayacak her projenin yanındayız. Adana'nın şansızlığı yerel yönetimler açısından var. Gönül isterdi ki, büyükşehri, ilçe belediyeleri ve iktidar partisiyle, devletimizi temsilen çok duyarlı olan Valimiz ile birlik beraberlik içerisinde Adana'mıza güzel hizmetler noktasında mesai harcayalım istiyoruz. Ama yerelde maalesef bunu çok da fazla bulamıyoruz. Ama milletvekillerimiz, sayın valimiz ve sizin gibi değerli kuruluş başkanlarımız ile yapılan istişareler ile ancak hükümetimiz üzerinden yapılması gereken yatırımlar noktasında hamdolsun bir şeyler yapmaya çalışıyoruz, yaptığımıza da inanıyoruz"diye konuştu.

Başkan Yeni, sohbette oda başkanlarının çalışmaları ve projeleri konusunda da bilgi alırken, çözüm için destek sözü verdi.

Başa dön tuşu