SİYASET

HAYIR, TÜRKİYE’NİN ÖNÜNÜ AÇACAKTIR

CHP Ceyhan gençlik kollarımızla, kadın kollarımızla, ilçe başkanlığı yönetimi ve partili üyelerimiz ile CHP olarak neden "HAYIR" ı şehir merkezimizde ve köylerimizde tek tek, ev ev, mahalle mahalle, köy köy gezerek "HAYIR" denilmez ise neler olacağını halkımıza anlatıyoruz “bu konuda sağduyulu davranma ve ülkenin geleceği için uzun vadeli düşünme” çağrısında bulunuyoruz dedi.

 

Bugun içinde bulundugumuz süreç Mustafa Kemal Atatürk ve milli mücsadele kahramanlarının kanla irfanla yazdıkları Cumhuriyet değerlerinin ve temellerinin yerinden oynatılmak ve geleceğimizi karartmak olduğu bilinciyle tek adamlığa, krallıga, padişahlığa giden süreçtir. İşte bizde bu süreçte önümüzdeki en acil görevimiz iktidarın yanlışlarına, kuşatmalarına, tehditlerine karşı dik durarak AKP iktidarı karşısında "HAYIR" diyoruz

 

Biz CHP Ceyhan Gençlik Kolları gittikleri her yerde halktan yana yoğun ilgi görüyoruz ve son ana kadar da halkımıza referandumda "HAYIR" oyu kullanmaları yönünde destek istiyoruz. “Çünkü bu düzenlemede kuvvetler ayrılığı yok ediliyor. Anayasadaki temel organlar kullanılamayacak” dedi.söyledi . Sözlerine devameden tekbaş şu ifadelere yer verdi;

 

DENETLENEBİLEN ADİL BİR YÖNETİM İÇİN "HAYIR"

“Bir referandum sürecinden geçiyoruz. Bu hem şu an için hem de çocuklarımızın geleceği için oldukça mühim bir süreç. Bu normal bir seçim değil ne başbakan, ne milletvekili, nede belediye başkanı seçmiyoruz bu bir ülkenin yönetim şeklinin değişmesi seçimidir. Denetlenebilen adil bir yönetim için, yönetimde söz hakkımızın olması için, koca bir ülkenin tek bir adamın ağzından çıkacak sözlere mahkûm edilmemesi gerektiği için ‘Hayır’ demeliyiz.” dediler.

 

Referandum çalışmalarında gözlemlerini anlatan gençlik, halkın çoğunluğunun ‘Hayır’ oyu kullanacağını belirterek, kuvvetler ayrılığının başkanlık sisteminde parlamenter sisteme göre daha belirgin olduğuna dikkat çekti ve “Burada getirilmek istenen sistem kuvvetlerin tek kişide toplanmasına neden oluyor. Zaten 15 yıldır tek adam yönetimiyle idare ediliyoruz. Yeni düzenleme ile birlikte bir kişi istediği kuruma istediği kişiyi atayabilecek” dedi.

 

HAYIRLI SONUÇLAR ALACAĞIZ

Bu halk oylamasının ülkenin kaderini belirleyecek bir seçim olması nedeniyle halkımızın doğru bilgilendirilmesi gerektiğini kaydeden CHP Ceyhan Gençlik Kolları “16 Nisan’da memleketin geleceğini belirlemek için oy kullanacağız. Bu bir siyasi seçim değildir. Bu ülkede yaşayan 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızın ve ülkemizin geleceğini ilgilendiren bir oylamadır. Ya tek adamın ihtirasına kurban edilmiş bir memleket ya da demokrasi içerisinde özgür bir gelecek. İnşallah, 16 Nisan’da “Hayır”lı sonuçlar alacağız” diye konuştu.

 

ANAYASAYA AYKIRI DÜZENLEMELER VAR O YÜZDEN "HAYIR"

Başkanlık sisteminin uygulandığı ABD'de Başkanın kongreyi ve senatoyu fesih yetkisi olmadığının altını çizen gençlik, Türkiye’de getirilmek istenen sistemin ise bunun tam tersi olduğunu savunarak, “Biz CHP'li gençler olarak parlamenter sistemi savunuyoruz.

 

Şu anda Avrupa kıta’sında hiç bir ülkede başkanlık sistemi yok. Yine dünyada demokratik rejimden başkanlığa geçen ülke yok. Hukuk ortadan kaldırılıyor. Türkiye maalesef bir anayasasızlaştırılma sürecine götürülüyor, hukuk ortadan kaldırılıyor ve bu durumda yeni bir anayasa tartışılıyor.

 

Yapılmak istenen şey bir rejim değişikliğidir. Cumhuriyet rejimi millet egemenliğini devletin organlarıyla yürütür. Güçler ayrılığı teminat altına alınır. Ancak getirilmek istenen sistemde bunların tam tersi düşünülüp hayata geçirilmek isteniyor. Bu yapılanlar yeni anayasaya tasarısı içerisinde bulunan maddeler anayasaya aykırı düzenlemelerdir."

Hayır için çalışacağız. Bu vatan meselesi ve tek adam anlayışına, diktaya karşı durmak için topyekun bir mücadele içinde olacağız. Millet iradesini dilinden düşürmeyenlerin, milletin iradesini alıp nasıl tek bir adama vermeye çalıştığını herkese anlatacağız". Şeklinde konuştular.

 

Başa dön tuşu