YAŞAM

Halep için yardım kampanyaları devam ediyor

 İstanbul Şehir Üniversitesi ve Üsküdar Üniversitesi öğrencilerinin işbirliğiyle başlatılan kampanya kapsamında iki hafta gibi kısa bir sürede kıyafet, gıda, battaniye, eşya, ayakkabı ve acil ihtiyaç malzemeleri bulunan bir tır dolusu yardım toplandı.

İstanbul Şehir Üniversitesi öğrencilerinden Ceydanur Özyapı, Fatma Yazıcı, Beyzanur Erol, Ebrunur Can ve Elanur Kaptanlar ile Üsküdar Üniversitesi’nden M. Safa Bozkurt, Burcu Yenihayat, Kasım Yazıcı ve Abdullah Ege’nin öncülüğünde organize edilen kampanya kapsamında toplanan yardım tırı, İstanbul’dan yola çıktı. Yardım tırı, üniversite yetkilileri eşliğinde Halep’e ulaştırılacak.

Kampanyayı koordine eden İstanbul Şehir Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Öğr. Görevlisi Onay Budak, kış şartlarının da etkisini artırması ile yaşamın daha zorlaştığını belirterek “Aslında Halep’te gördüğümüz fotoğraflardan daha ötesi var. Özellikle çocuklar, yaşlılar ve kadınlar bu dramdan daha çok etkileniyor. Bizler buradaki ailelerin yaşadıkları bu duruma sessiz kalamazdık. Her iki üniversitenin duyarlı öğrencileri ve yönetimi sayesinde bir tır dolusu gıda, giyecek, eşya yardımı topladık. Aracımız yakında Halep’e ulaşacak” diye konuştu.

Başa dön tuşu