SAĞLIK

Çocuklarımız Yeni Yıldan Ne Bekler

​Yeni yıl deyince aklımıza açacağımız bembeyaz sayfalar, yenilikler, yeni vaatler, sözler, planlar, yeni birliktelikler ve yepyeni sorumluluklar geldiğini hatırlatan Aile ve Evlilik Terapisti Dr. Obengül Ejder, insanların yeni yıla dair beklentilerini değerlendirdi.

Her bireyin yeni yılla ilgili farklı beklentileri olduğunda işaret eden Dr. Ejder yaptığı yazılı açıklamada, bu yıl özellikle çocukların masumane beklentilerine kulak verilmesini önerdi.

 

Çocukların Yeni Yıldan Beklentilerini Gerçekleştirmek Biz Ebeveynlerin Görevi.

​Çocukların yeni yıldan güven ve sadece çocuk olma haklarını, anne- babalarını yanlarında dimdik ve tutarlı görme isteklerinin dikkate alınması gerektiğini vurgulayan Dr. Ejder şunları söyledi;

“Çocuklarda herşeyden önce sevgi dillerinin keşfedilmesini bekliyor. Kendilerini sevmenin sadece arada bir başlarını okşamak, hediye vermek olmadığını erişkinlerden daha iyi biliyorlar. Gereksinim duyduğunda ebeveynlerinden yakınlık ve ilgi bekleyen, fikirlerine değer verilen ve önemsenen, güven duyulan ve sorumluluklar verilen, iyi yaptığı şeyler için övülen, gurur duyulan, olduğu gibi kabul edilen çocuklar olarak yeni bir yıla girmek istiyorlar. Onlara olan sevginizin başarı ya da başarısızlıklarına bağlı olmadığını, var olmalarının sizin için ne kadar önemli olduğunu ve ne olursa olsun onları daima seveceğinizi bilmek istiyorlar.”

 

​Yeni Yılda Yapılması Gerekenler Listesinin En Başa Eklenecekler…
“Çocuklarınıza var olmalarının sizin için ne kadar önemli olduğunu htirin. Yaptıkları ve ilgilendikleri şeylerin sizin için ne kadar önemli ve değerli olduğunu gösterin. Ne yaparlarsa yapsınlar onları bağışlayın ve sevgi ile emniyette olduklarını htirin. Ortak yapacağınız faaliyetler bulup birlikte zaman geçirin. Duygularını, düşüncelerini, sevgisini, başarı ya da başarısızlıklarını, hayal kırıklıklarını aile fertleriyle rahatça paylaşabilen çocuklar yetiştirebilin.”

​Barış, huzur, mutluluk dilediğimiz günleri yaşarken, geleceğimiz olan çocuklarımızı kırmadan, küstürmeden, ağlatmadan, üzmeden yeni bir yıla girmenin önemine dikkat çeken Terapist Dr. Ejder, “Yetişkinlerden istedikleri az ve çok masum olan dileklerini yeni yılda onlara hediye edelim. Mutlu ve huzurlu bir dünyaya kavuşacağımız yılın bu yıl olması dileğiyle hepinize şimdiden mutlu yıllar diliyorum. “ şeklinde konuştu.

Başa dön tuşu