SİYASET

Basın özgürlüğü, demokrasinin vazgeçilmez unsurudur

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, Cemiyetin çalışmaları hakkında bilgi verdi ve basın ile gazetecilerin sorunlarının çözümü konusundaki projelerini anlattı.

Esendemir, medyanın Türkiye genelinde önemli bir görev ve sorumluluk üstlendiğini, yerel basın-yayın kuruluşlarının da bu alandaki katkılarının dikkat çekici seviyelerde olduğunu kaydetti.
 

CHP İl Başkanı Ayhan Barut, medyanın önemli ve zor bir görev
üstlendiğini, halkın haber alma hakkını yerine getirmeye çalıştığını
dile getirdi.

 

 

Gazetecilerin çalışma yaşamı ve can güvenliği sorunları bulunduğunu,
özlük haklarının yetersiz olduğunu, ekonomik sıkıntılar çektiğini ifade eden Barut, “Dünyada cezaevinde bulunan, haklarında dava açılan gazeteciler açısından Türkiye ilk sıralarda yeralmaktadır. Basın özgürlüğünden söz etmek mümkün değildir. Basın baskılanmak istenmektedir. Geçmişte yaşanan siyasi hoşgörü malesef artık gerilerde kaldı. Haber alma ve ifade özgürlüğü alanı sürekli olarak daraltılıyor” dedi.

 

 

CHP İl Sekreteri Zihneti Emre, İl Eğitim Sekreteri Şeniz İl ve Kadın Kolları Başkanı Yasemin Yılmaz ile birlekte ÇGC’yi ziyaret eden CHP İl Başkanı Barut, Türkiye’deki tüm basın kuruluşlarının, nitelikli ve basın meslek ilkelerini yerine getiren yerel ve bölgesel gazetelerin mutlaka desteklenmesi gerektiğini vurgulayarak, basın özgürlüğünün demokrasinin vazgeçilmez unsuru olduğunu sözlerine ekledi. Ziyarette; ÇGC 2.Başkanı Sait Güleç ve Yönetim Kurulu üyeleri Mutlu Mete, Hakan Köker, Sefa Saygıdeğer ve Hüseyin Arat da yeraldı.

Başa dön tuşu