YAŞAM

Adanalı Müzisyenler Kan Ağlıyor.

Müzisyenler Aç ve Perişan

Geçimini insanları eğlendirerek sürdüren Adanalı müzisyenler, sokaklarda, köşe, başlarında, tablalarda, boyacı tezgâhların da açık alanda, tüm zerzevat ve buna benzer işyerlerinde deste, deste sahte dolar ve sahte Türk parası satıldığını bu nedenle aç kaldıklarını belirttiler.

 

Bu Uygulamanın Mağduruyuz

Düğün sahipleri ve geceye katılan konuklar sahnede attıkları paraları dışardan alarak gecede davetlileri eğlendiren müzisyenlere resmen darbe vurdu. Bu uygulama bir tarafı mutlu ederken bir tarafında mağdur olmasını sağladı.

 

Yardım Bekliyoruz

Uzun zamandır evine ekmek götürmekte zorlanan müzisyenler tezgâhlarda ki sahte dolarlardan sonra  sahte Türk liralarının satışının çoğalmasını şaşkınlıkla izlediklerini, bu konuda yetkililerden yardım beklediklerini ifade ettiler.

 

Müzik Yapmak İstemiyoruz

Müzisyenler, tüm salon ve otellerde ki düğünlerde, konuklar ve düğün sahipleri, dışardan getirdikleri sahte paraları, gözümüzün içine baka baka gülerek atıyorlar ve sanatçıdan güzel performans bekliyorlar. Yaşadığımız bu moral bozucu davranışla nasıl bir performans sergileyebiliriz müzik yapma şevkimiz bile yok ki dediler. 

 

Yardım Bekliyoruz

Bu durumdan en çok adanalı müzisyenlerin etkilendiğini anlatan müzik grupları; konuyla ilgili Adana valiliği, Emniyet Müdürlüğü, Yerel Yönetimler ve Zabıtalardan yardım beklediklerini söylediler.

 

Görmezden Geliyorlar

Müzisyenler, işletmecilerin bu durumdan rahatsız olmadığını, hatta salonlarını kiraya vermek için bütün bunları görmezden geldiklerini belirterek bizleri daha çok mağdur ediyorlar çalışmak zorunda olduğumuz içinde bu şartlara göğüs gerdiklerini anlattılar.

 

Başa dön tuşu