SİYASET

Adana’lı Ak Ocaklar Neden Evet’i Anlattı

Başkan Kelekçi , 16 Nisan’daki referandum sonunda ülkemizin daha da güçleneceğini söyleyen, hükümet sisteminin çok önemli olduğunu söyledi.
 
 
Kelekçi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin önemini vurgularken; ‘Niçin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi denildiğinde birçok sebep sayılabilir ancak; sadece 2007 yılında yaşanan 367 krizi dahi tek başına Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ne kadar önemli olduğunu ortaya koymaktadır’ifadelerini kullandı.
 
 
Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde Meclisin daha güçlü olacağını söyleyen Başkan Kelekçi konuşmasını şöyle sürdürdü; "Çok partili demokratik siyasi hayatımızda parlamenter hükümet sistemi nedeniyle her 1,5 yıla bir hükümet düşmektedir, bu da siyasi istikrarsızlığa ve ekonomik krizlere yol açmaktadır.
 
 
Ekonomik krizler, güvenlik sorunlarını tetiklemekte, güvenlik sorunları vesayet kurumlarını güçlendirmekte, vesayetçi anlayış belli aralıklarla darbelere yol açmaktadır.  Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde, koalisyon ihtimali yoktur ve istikrar üretir. İstikrarın sonucu da kalkınmadır, halkın refahının artması, ülke ekonomisinin katlanarak büyümesi demektir."

Başa dön tuşu