SİYASET

Adana için ayrım gözetmeden birlikte çalışalım

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) faaliyetlerine verilen 2 haftalık aranın ardından seçim çalışmalarını yoğunlaştıran CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, seçim bölgesinde iş dünyası temsilcilerini ve meslek örgütlerini ziyaret ederek sorunları dinleyip çözüm önerilerini paylaştı. Herkesin ayrım gözetmeden Adana ortak paydasında buluşması gerektiğini belirten Barut, "Memleketimiz için siyasi ayrılıkları bir kenara bırakıp sorunları çözmek için işbirliği yaparak birlikte mücadele etmeliyiz" dedi. 
 
SORUNLARI DİNLEDİ, ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ PAYLAŞTI
 
Kentte 3 gün boyunca çeşitli ziyaretlerde bulunan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, ilk olarak Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Başkanı Nadir Vurankaya, yöneticileri ve üyeleriyle bir araya geldi. Uzun süre Meclis Üyeliği yaptığı Adana Ticaret Odası'na da giden Barut, Başkan Atila Menevşe, Meclis Başkanı İsmail Acı ve yönetim kurulu üyeleriyle görüş alışverişinde bulundu. Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, yöneticileri ve üyeleriyle de buluşan Ayhan Barut, sel ve su taşkını başta olmak üzere tarımda yaşanan sorunları konuşup çözüm önerilerini paylaştı. Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç'i de makamında ziyaret eden Barut, daha sonra Adana Sanayici İşadamları Derneği (ADSİAD) Başkanı Süleyman Sönmez ile görüştü. Yeniden göreve seçilen Adana Genç İş İnsanları Derneği (Adana GİAD) Başkanı Halid Milli ve yönetim kurulu üyelerini de ziyaret ederek 'hayırlı olsun' dileklerini sunan Barut, Adana Kamu Müteahhitleri Derneği (AKAMDER) Başkanı Mustafa Karslıoğlu, yöneticileri ve üyeleriyle bir araya gelip sohbet etti. 
 
"AYRIM GÖZETMEDEN ADANA İÇİN BİRLEŞELİM"
 
Oldukça yararlı ve anlamlı ziyaretler gerçekleştiren CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, kendisine iletilen sorunları ve çözüm önerilerini Meclis çatısı altında dile getirip problemlerin aşılması için mücadele edeceğini kaydetti. Ziyaret ettiği iş dünyası ve meslek örgütü temsilcilerinden 31 Mart seçimleri için destek istediğini aktaran Barut, şunları kaydetti:
"Türkiye çok ciddi bir ekonomik ve siyasi krizle karşı karşıya. Kamu yatırımlarından gerekli payı alamayan Adana ise daha büyük sorunlarla boğuşuyor. Herkes biliyor ki inşaat ve tarım sektörü ekonominin lokomotifidir. Ancak yaşanan sorunlar nedeniyle işler rayında gitmiyor. Türkiye'nin en önemli tarım bölgesi olan Adana, artan girdi maliyetleri ve ürünlerin para etmemesi nedeniyle ayrıca mağdur edildi. İnşaat sektöründe girdi maliyetleri sürekli artıyor ancak kriz nedeniyle satışların durma noktasına gelmesi herkesi mağdur ediyor. Her alanda kalkınan, gelişen, büyüyen bir Türkiye ve Adana için seçimlerde partimize ve adaylarımıza destek istiyoruz. Ayrıca Adana ortak paydasında herkesin ayrım gözetmeden buluşması gerek. Memleketimiz için siyasi ayrılıkları bir kenara bırakıp sorunları çözmek için işbirliği yaparak birlikte mücadele etmeliyiz. Açık çağrı yapıyoruz. Gelin birleşelim ve Adana sorunlarını aşıp yeniden özlem duyulan geçmişine kavuşsun." 
 
 

Başa dön tuşu