SİYASET

2017’de iş cinayetleri son bulsun

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ülkede tesis edilmek istenen sükunet ortamının kısa süre sonra yerini kabusa dönüştürdüğünü anımsatan Kuzu, Türk halkının bombalarla yaşatılmak zorunda bırakılmasının üzüntüsünü yaşadıklarını kaydetti.

Başta mimar, mühendis ve şehir plancıları olmak üzere TMMOB üzerinde kurulan baskı unsurunun kendisini Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) gösterdiğini, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan binlerce insanın ya açığa alındığını ya da görevden el çektirildiğini kaydeden Kuzu, hiçbir suça bulaşmamış masum vatandaşlara yapılan eziyetin 2016 yılında adeta ayyuka çıktığını vurguladı.

2016 yılında yurtlarda ölen küçük çocukların, taciz ve tecavüze uğrayan miniklerin Türkiye açısından utanç verici bir durum olduğuna işaret eden Kuzu, ekonominin de tam anlamıyla çıkmaza sürüklendiğini dile getirdi.

OHAL KALKMALI!
2016 yılı içerisinde iş cinayetlerinin maden ve inşaat başta olmak üzere neredeyse tüm iş kollarında yaşandığını, kadın cinayetlerinin de önüne geçilemediğini aktaran Kuzu, antidemokratik ve hukuk dışı OHAL uygulamaları ile kamudan ihraç edilen ve açığa alınan kamu emekçilerinin özlük hakları ile iş güvencelerinin tamamen gasp edildiğini belirtti. Kuzu, emekçilerin haklarından mahrum edilerek işsizlik ve mutlak yoksulluk koşullarına itildiğini, Türkiye’de ve özellikle işsizliğin kol gezdiği Adana’da işsizler ordusuna yenilerinin eklendiğini söyledi.

2017 yılı başlarken OHAL’in kalkması gerektiğine inandığını, emekçilerin işini, aşını geri isteme eylemlerine sonuna kadar destek vereceklerini, 2017 yılının başta Türkiye olmak üzere dünyanın diğer ülkelerine de barış getirmesini dileyen Kuzu, TMMOB camiası olarak laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti şiarıyla hareket etmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Başa dön tuşu