SAĞLIK

13. Başkent Kulak Burun Boğaz Günleri “Yüz Gençleştirme” konusu tartışıldı

Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından bu yıl 13.’sü gerçekleştirilen Başkent Kulak Burun Boğaz Günleri’nde “Yüz Gençleştirme” konusu ele alındı.

Kışla Sağlık Yerleşkesi’ndeki toplantının açılış konuşmasını yapan Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Hastalıkları Ana Bilim Başkanı Prof. Dr. Levent N. Özlüoğlu, bu toplantıların, Başkent Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal ve Dr. Turgut Noyan’ın büyük katkıları ile başladığını ve buralara geldiğini söyledi.

Bugünkü toplantının farklı bir önemi olduğunu ifade eden Özlüoğlu, toplantının hazırlık sürecinden itibaren büyük bir akademik plan yaptıklarını, hoşgörü ve paylaşımcı zihniyetle konuya yakın branşlara da davetiyeler gönderdiklerini kaydetti. Özlüoğlu, “Arkadaşlarımız konuşmacı olarak Başkent Üniversitesi’nden diğer branşlardan arkadaşlarımızı konuşmacı olarak buraya davet etti. Ayrıca, Adana’da çalışan benzer branşlardan arkadaşlarımıza duyurular gitti. Toplantımıza konuşmacı olarak katılmayı kabul edip daha sonra bir takım baskılarla uzun vadede yükselmelerinde sorunlar yaşabileceği gibi imalarla geri adım atmak, toplantıdan çekilmek zorunda kaldılar. Onları gayet iyi anlıyorum. Hoşgörüyle karşılıyorum ama bu yaklaşımı, akademik yaşamı biraz baltalayıcı zihniyet olarak düşünüyorum” diye konuştu.

Avrupa Yüz Plastik Cerrahi Akademisi Yaşlı Yüz Gençleştirme Fokus Grubu Başkanı Prof. Dr. Özcan Çakmak da, yüz plastik cerrahisinin, KBB cerrahisinin 7 yan dalından birisi olduğunu belirtti. Yüz plastik cerrahisinin henüz kamuoyunda çok tanınan bir yan dal olmadığını ifade eden Çakmak, şöyle devam etti:

“Esas olarak başka branşlar tarafından yapıldığı bilinmektedir. KBB cerrahisi çok geniş konuları içeriyor. Plastik cerrahisi yapıyor olmaları aslında son derece doğalken bununla ilgili gelişmeler son zamanlarda artmıştır. Amerika’da 30 yıldır yan dal olan yüz plastik cerrahisi, Avrupa’da 2 sene önce yan dal olarak kabul edilmiştir. Türkiye’de Tıpta Uzmanlık Kurulu’nun kararlarında yapılabilecek 7 yan daldan bir tanesi olarak tescillenmiştir. Bundan sonraki süreçte diğer branşlarda olduğu gibi yan dal da tam olarak ülkemizde oluşacak. Bununla ilgili eğitim programları ve düzenlemeler zaman içerisinde tamamlanacaktır. Şu aşamada bizler bütün dünyada olduğu gibi yüz plastik cerrahisi ile ilgili bilgi aktarımı yapmak için böyle bir toplantıya katılıyoruz.”

Açılış konuşmalarının ardından bilimsel toplantılara geçilirken, “Yüz Gençleştirme” konusunda 4 farklı oturum gerçekleştirildi. Uzman doktorların bilgi alışverişinde bulunduğu oturumlar sonunda, katılımcılara sertifika verildi. 

Başa dön tuşu