YAŞAM

103 yaşındaki Çığ, hayran bıraktı

– Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Çukurova ve Adana Şubeleri, ortaklaşa düzenledikleri etkinlikte Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ ve ‘Muazzam Muazzez’ kitabının yazarı Sedef Kabaş’ı ağırladı. Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’ndeki söyleşiye CHP Adana Milletvekilleri Zülfikar İnönü Tümer ve Elif Doğan Türkmen’in yanı sıra sivil toplum örgüt temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
Sedef Kabaş’ın kitaplarını da imzaladığı söyleşide Cumhuriyetin nimetlerini anlatan Muazzez İlmiye Çığ, yaşamını, Atatürk devrimlerinin ülkeye kazandırdıklarını ve bu sayede de kendi kazanımlarını nasıl elde ettiğini açıkladı. Çığ, Cumhuriyetten başlayıp günümüze kadar gelen eğitim sistemini anlatan, gençleri çok önemsediğini, onların gelişmesi için sosyal alanların yaratılmasının çok önemli olduğunu vurguladı. 103 yaşındaki ulu çınar İlmiye Çığ, pırıl pırıl hafızası ve etkili konuşması ile kendisini dinleyenleri adeta büyüledi.

MUAZZAM MUAZZEZ
Yazar Sedef Kabaş ise “Muazzam Muazzez” kitabını neden ve nasıl yazdığını anlattı. Kitapta yaşayan canlı tarih Çığ’ın hayatını, deneyimlerini ve uzun yaşama sırlarını izleyicilerle paylaşan Sedef Kabaş’ın  uzmanı olduğu iletişim konusunda değerli bilgileri de katılımcılardan ilgi gördü. Kitabın tüm gelirlerini Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağışlayan Muazzez İlmiye Çığ ve Sedef Kabaş izleyicilerden büyük alkış aldı. Söyleşi sonunda kitap imzalatmak isteyenler uzun kuyruk oluşturdu.

Başa dön tuşu