BÜYÜKŞEHİR

Adana’da DEAŞ operasyonunda gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı

Adana’da polis ekipleri tarafından terör örgütü DEAŞ’a yönelik olarak düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 5 kişiden 2’si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Adana İl Emniyet Müdürlüğü terörle mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 23 Eylül tarihinde terör örgütü DEAŞ’a yönelik operasyon gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında yabancı uyruklu oldukları öğrenilen 5 kişi gözaltına alındı.

İki şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi

Emniyette işlemleri tamamlanan zanlılar soruşturma kapsamında adliyeye sevk edildi. Soruşturmada ortaya çıkan yeni bilgilere göre şüphelilerden 28 yaşındaki Muhammed Hac A’nın Örgüden Suriye’de bulunan kampında askeri eğitim aldığı tespit edildi. Zanlılardan 35 yaşındaki Muhammed A’nın ise Henüz ilkokul çağında olan çocuklara 100 dolar karşılığında eğitim verdiği belirlendi.

Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden birisi Savcılık tarafından ikisi ise çıkarıldıkları nöbetçi Sulh Ceza hakimliği tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Örgütte üst konumda yer aldıkları tespit edilen 2 şüpheli ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer yandan haklarında yakalama kararı bulunan ve adreslerinde bulunamayan iki zanlıyı yakalamak için polis ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

Başa dön tuşu