BÜYÜKŞEHİR

Adana Büyükşehir Belediyesi Mobil Sağlık Rehberlik Aracı Projesi başlattı

Adana Büyükşehir Belediyesi ve IOM işbirliğinde kentte yaşayan göçmenler ve dezavantajlı vatandaşlara yönelik Mobil Sağlık Rehberlik Aracı projesi başlatıldı.

Adana Büyükşehir Belediyesi, kentte yaşayan göçmenler ve dezavantajlı vatandaşlar için yeni projelere imza atmaya devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Göçmen Koordinasyon ve Uyum Merkezi, Mobil Sağlık Rehberlik Aracı Projesi’ni hayata geçirdi. Proje ile birlikte bölgede yaşayan göçmenler ve dezavantajlı vatandaşlara sağlık hizmetleri yerinde veriliyor.

SAĞLIK İHTİYAÇLARI YERİNDE KARŞILANIYOR

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin yeni projesi Mobil Sağlık Rehberlik Aracı Projesi kapsamında Bölgede yaşayan dezavantajlı vatandaşlar, göçmenler ve çadır alanında bulunanlar ziyaret ediliyor. Araç içerisinde Aile Sağlık hizmetleri ve şube müdürlüğü evde bakım ve doktorlu ekip hizmetleri kapsamında Doktor da bulunuyor. Erkekler sağlık taramaları gerçekleştirirken Temel sağlık hizmetlerine sıkıntı yaşayan vatandaşların ihtiyaçlarını da karşılıyor.

BİLGİLENDİRME VE TEDAVİDE YAPILIYOR

Proje kapsamında evde bakım ve bilgilendirme hizmetleri, Gezici Kuaför aracı ile saç kesimi, 50 diye Sağlık Hizmetleri sunumu, farkındalık Oturumları yapılıyor. Belediyenin uygulamasının aylık periyotlar halinde olduğu öğrenilirken aynı zamanda kadınlara hijyen kiti dağıtımı yapıldı da açıklandığı. Dezavantajlı bölgelerde belediyenin sağlık hizmetinin devam edeceği öğrenildi.

Başa dön tuşu