GENEL

ÜRDÜN PRENSİ, TÜRKİYE’YE GELİYOR

Arap ülkelerinin yenilenebilir enerji kaynaklarına ilgisi sürekli olarak artıyor. 2020 yılına kadar 190 milyar dolarlık yenilenebilir enerji yatırımı planlayan Arap ülkeleri en çok payı güneşe verecek. Aynı zamanda Arap Yenilenebilir Enerji Komisyonu Başkanı olan Ürdün Prensi Asem Bin Nayef’in 5.Uluslararası Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı vesilesiyle Türkiye’yi ziyaret edecek olması iki ülke arasında enerji alanındaki ticaret hacmini geliştirmek için önemli bir adım olarak görülüyor. Ürdün Prensi ile yapılacak enerji işbirliği görüşmelerinde ilk sırada ‘yenilenebilir enerji kaynakları’ geliyor.

 

Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Payı Artıyor

2016 yılsonu itibariyle Türkiye’de toplam 78 milyon 497 megawatt elektrik enerjisi üretildi. Elektrik üretiminde yenilenebilir enerji kaynaklarının payı her geçen yıl artıyor ancak halen diğer kaynaklarla kıyaslandığında düşük seviyede seyrediyor. Elektrik üretiminde hidrolik akarsunun payı 7 milyon 122 mwatt ile yüzde 9.1, rüzgarın payı 5 milyon 751 megawatt ile 7.3 ve güneşin payı ise 832 megawatt ile yüzde 1.1 olarak TEDAŞ tarafından açıklanan raporda yer aldı. 

 

Belediyeler Paneli’ne Avrupa’dan Yoğun İlgi Var

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın himayelerinde organize edilen ICSG İstanbul 2017 kapsamında yurt içi ve yurtdışından belediyelerin katılacağı Belediyeler Paneli gerçekleşecek. Zirve programında gerçekleşecek olan panele Stockholm, Berlin, Budapeşte, Barselona, Amsterdam, Viyana, Yunanistan, Polonya, İngiltere ve İtalya’dan belediye başkanları katılacak. Yurt içinden ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş başta olmak üzere birçok belediye başkanı teşrif edecek. Belediyeler Paneli ile akıllı şehir ve akıllı şebeke uygulamalarının kentlere katkıları, maliyetleri ve uygulanmış kent örnekleri masaya yatırılacak. Panel aracılığı ile yurt dışındaki belediyeler ile akıllı şehir ve akıllı şebeke alanında işbirlikleri oluşturulması hedefleniyor.

Başa dön tuşu