GENEL

Adana’da yıkımı devam eden İnci Apartmanından tepsi çıktı!

Adana’da yıkımı süren Hasarlı İnci Apartmanı’ndan beton bağlama noktasından tepsi çıktı. İnşaat Mügendisleri Odası Adana Şube Başkanı Hasan Aksundur konuyla ilgili olarak “İşçiler menemen yapıp unutunca birisi onu oraya koymuştur” dedi. Vatandaşlar ise olmaz böyle bir olay dedi.

Türkiye’yi yasa boğan KAhramanmaraş depremi ardından 3 binin üzerinde ağır ve orta hasarlı binalar belirlenen Adana’da yıkım işleri sürüyor.

Temmuz ayından beri yıkıma başlanan Merkez Çukurova İçesinedn Yurt Mahallesi’nde bulunan depremde ağır hasar alan 12 katlı İnci Apartmanından yıkım işleri sürerken 8. katın beton bağlama noktasında tepsi olduğu farkedildi. Tepsinin fotoğrafını çekilere sosyal medyada paylaşan işçiler gündem oldu.

“Tepsi menemen yapan işçilerden kalmıştır”

Fotoğraf üzerine gazetecilere konuşan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Hasan Aksungur, tepsinin menemen yapan işçilerden kalmış olabileceğini söyledi. Aksungur, “Bu hatıl binada taşıyıcı eleman değil. Bunlar sadece pencerenin üzerine örülecek perde duvarı tutmak için yapılan içerisinde 4 demir olan bir elemandır. Binanın taşıyıcı unsuruyla alakası yoktur. Böyle bir manzara ile hiç daha önce karşılaşmadım. Şantiyede çalışan işçiler menemen yapmışlardır ya muziplik ya da başka bir grup farkında olmadan pencerenin üzerine koymuşlardır” ifadelerini kullandı.

“Denetimler sıklıkla yapılmalı”

Denetimlerin daha sıkı yapılması gerektiğini vurgulayan Aksungur, “Başta bir planlama, projelendirme ve yapım sürecinde denetim çok önemlidir. Bu üçlü sac ayağından birinin halkası kırılırsa bu yıkımlar kaçınılmaz olur. O nedenle denetimler sıklıkla yapılmalı” dedi.

“İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı”

Mahallede oturan vatandaşlardan İbrahim Lübiç ise fotoğrafı görünce şaşırdığını ve insan hayatının bu kadar ucuz olmaması gerektiğini söyledi. Esma Güzel isimli başka bir mahalle sakini, “Yapılan binalar hakkaniyetle yapılmalı, denetim yapılmalı. İnsan hayatı gerçekten bu kadar ucuz olmamalı” diye konuştu.

Başa dön tuşu