GENEL

“UMARIM BÖYLE VAHŞET BİR DAHA YAŞANMAZ”

Savunmaların ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı. Mahkeme, 16 sanığa, Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğünü BozmakCanavarca hisle öldürme suçlarından 5er kez ağırlaştırılmış müebbet, 2 sanığa 5er kez müebbet, suça sürüklenen çocuklar kapsamında değerlendirilen 6 sanığa ise aynı suçlardan ayrı ayrı 110 yıl ve farklısuçlardan da değişen yıllarda hapis cezası verdi.

 

Mahkeme ayrıca 14 sanığın da beraatına hükmetti. Firari 3 sanığın dosyası ise ayrıldı.

 

 “OLAYI BİR KEZ DAHA LANETLİYORUM

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, bu vahim olayın ardından 3 yıl geçtiğini belirterek, O tarihlerde sokaklarımız karıştırıldı ve 50 insanımız hayatını kaybetti. 700'e yakın kişi yaralandı, 350'ye yakın kişi tutuklandı, ayrıca binlerce ev ve iş yeri de zarar gördü. Bu bölgede barışı ve huzuru sağlamak, yaşam kalitesini artırmak, sosyal yaşamı ve ekonomiyi canlı tutarak iyileştirmek için çalışmalar yapılmalıdır. 

 

Özgürlüklerin yaşanması ve refahın artması için herşeyden önce huzura ihtiyaç vardır. Her bir insanın hayatı siyasi ikbal ve istikbale feda edilemeyecek kadar kutsaldır. Siyasi iktidarın görevi her bir ferdin ayrım yapmaksızın en temel hakkı olan yaşam hakkını ve malını korumak olmalıdır.  O tarihlerde bu insanların sokağa dökülmesinde ve vahşetin yaşanmasında sorumlu olanların da hesap vermesi gerekir.

 

Verilen cezalar vicdanları bir nebze de olsa rahatlatmıştır, ancak yitip giden bu gençler geri gelmeyecektir. Toplumsal çatışmaya dönüşen bu sokak olayları ve vahşet umarım bir daha yaşanmaz.  diye konuştu.

Başa dön tuşu