GENEL

Tayvan Çin Savaşı Neden Çıkıyor? ABD Hangi Ülkeden Taraf? Türkiye Hangi Ülkenin Yanında?

Rusya'nın Ukrayan işgali sonrası Çin'de Tayvanı işgal etti ve savaş çanları çalındı

ABD Temsilcileri Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin Tayvan ziyareti bölgedeki zaten yüksek olan gerilimi iyice yükseltti. Çin yönetimi ABD’nin olası bir Tayvan’a ziyareti durumunda ABD’yi adeta tehdit etti. Çin medyası ABD’yi “Uyarmadı demeyin!” diyerek tehdit etti.

Çin’in ABD meclis balkanı Pelosi’nin Tayvan’a ulaşmasını önlemeye yönelik hareketi ABD ve Çin’i karşı karşıya noktasına geldi.

İddialara göre ABD donanmasına ait Ronald Reagan uçak gemisi füze taşıyan bir destroyer ve kruvazör ile Güney Çin Denizi’ne doğru harekete geçti.

Çin medyası iddialarında ABD donanmasına ait Ronald Reagan savaş gemisinin harp filosuyla birlikte Güney Çin Denizi’nde ki Spartly Adaları’na doğru hareket ettiğini yazdı.. Çin medyası olası bir gerilimde ABD’yi uçakları vurmakla tehdit etti.

Yıllardır süre gelen Çin’in Tayvan’ı işgal etme planları ve hareketliliği tam da Rusya Ukrayna işgali başlayıp sürerken gerilimin başlaması dikkat çekti.

Peki Türkiye bu savaşın neresinde olacak?

Olası bir Çin Amerika savaşı çıkmasında Türkiye müttefik olarak hangi ülkenin yanın da yer alacağı merak ve tartışma oldu. Sosyal medya da Amerika ve Çin arasında bir savaş çıkması durumunda 3. dünya savaşının yaşanacağının çıkacağı ön görüsü yer aldı. Savaşların artık tarih defterlerinde kaldığı yüzyılımızda dünya edata eskiye döndü. Ardı ardına çıkan ülke işgalleri sonrası Dünya Savaşı da çıkacak mı merak ediliyor.

Başa dön tuşu