GENEL

STK’lar istikrar ve güven için “evet” diyor

Adana İş Adamları Derneği Başkanı Ömer Faruk Sakarya, MÜSİAD Adana Şube Başkanı Burhan Kavak, Adana Kamu Müteahhitleri Derneği Başkanı Mustafa Karslıoğlu , Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği Başkan Yardımcısı İmam Gazali Hiradağı , TÜMSİAD Adana Şube Başkanı Yakup Kutluca, Platform Adana Başkanı Ramazan Saygılı , Adana İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Veyis Şahin, ,Birlik Vakfı Adana Şube Başkanı Naci Kazan, Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Derneği Adana Temsilcisi İhsan Bermekoğlu, Ensar Vakfı Adana Temsilcisi Yalçın Çelik, İlim Yayma Cemiyeti Adana Şubesi Başkan Yardımcısı Mehmet Barış, MÜSİAD Adana Şube Başkanı Burhan Kavak, , TÜGVA Adana İl Temsilcisi Ahmet Sezen ve Ülfet Derneği Başkanı Gazi Kılıçparlar, “evet” için bir araya geldi.

 

94 YILDA 65 HÜKÜMET

Sivil Toplum Kuruluşları Tertip Komitesi adına açıklama yapan Platform Adana Başkanı Ramazan Saygılı, bin bir emek, mücadale ve zorluklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ne herkesin gözü gibi bakması ve koruması gerektiğini ifade etti.

 

94 yıllık Cumhuriyet tarihinde Türkiye’nin 65 hükümet ile yönetildiğini, ortalama 1,5 yıla bir hükümet düştüğünü belirten Saygılı, “Bu yıllar süresince 4 darbe, 1 işgal girişimi yaşadık. Koalisyonların anlaşamayarak çıkardıkları ekonomik krizler, bürokratik vesayet odaklarının seçilmiş hükümetlere müdahaleleri, bu istikrarsızlık dönemlerinde terör örgütlerinin ülkemizin birliği ve beraberliğine yönelik eylemleri, bu kargaşa ortamında kurulan düşük profilli hükümetlerin dış ve iç vesayet odaklarının gölgesinde kalmaları, ülkenin yönetimine siyaset dışı, kayıt dışı odakların müdahalesi ülkemizin istikrarını, büyümesini hep engellemiştir” diye konuştu.

 

“DAHA DİNAMİK BİR TÜRKİYE İÇİN”

Sivil Toplum Kuruluşları Tertip Komitesi olarak, tüm sivil toplumu kucaklayan bir anlayışla hareket ettiklerini de kaydeden Saygılı, şöyle devam etti:

 

“Bizler, ’birlikte yaşama irademiz zenginliğimizdir’ diyoruz. ‘Anayasa Değişikliği Tanıtım Grubu’ çatısı altında toplanan değerli STK başkanları ile birlikte, büyüyen ve güçlenen Türkiye için, 16 Nisan’da daha dinamik bir Türkiye için ‘evet’ diyoruz. ‘Adana olarak biz de varız, biz hep birlikte Türkiye’yiz’ diyoruz.”

Başa dön tuşu