GENEL

Saka; ÖNCE VATAN, dedi

“Hain terör saldırısında ölenlere rahmet yaralılara acil şifalar diliyor ve bu terör saldırısını da kuvvetli şekilde lanetliyoruz. “ denilen ve SAKA üyeleri adına Yönetim Kurulu Başkanı Berat Akıncı imzasıyla yayınlanan kınama mesajında şu görüşlere yer verildi;

“Selam kelimesinden türemiş ve bir barış dini olan İslam ile terörü yan yana koymak ve toplumun fay hatlarını harekete geçirmek, dahası terörle mücadelemizi zaafa uğratmak için yapılmış bu saldırı göstermiştir ki; güvenlik güçlerinin bu kutlu mücadelesine toplum olarak refleks göstermemiz zaruri bir hal almıştır.  Milli bir mücadelenin “Devlet toplumunun ortak gücünü çeşitli aygıtlar eliyle kullanır” sözünden yola çıkarak topyekûn sürdürmenin gerekliliği göz önüne alınmalıdır.”

 

“Milleti Bölmek İçin Tüm Cephelerden Savaş Açmış Bu Canilerin Oyununa Gelmeyeceğiz.”

“‘Ne olursan ol yine gel’ diyen Mevlana Hazretlerinin düsturu ile hoşgörüyü ve başka yaşam biçimleri ile bir arada yaşamayı düstur edinmiş bu milleti bölmek için tüm cephelerden savaş açmış bu canilerin oyununa gelmeyeceğiz.

Bugünlerde ülkemiz sadece dinsel ve mezhepsel terörün hedefi haline gelmemiş, aynı zamanda etnik ve siyasi terörün de etkisi altındadır. Etrafımızda süregelen savaşların bu yaşadıklarımız da payı büyüktür. Bu nedenle önümüzde çetin yılların olduğu bilinci ile kutuplaştırıcı siyasi söylemlerin uzağında, ilk emri “OKU” olan bu dinin mensupları olarak insanımıza herhangi bir bakış açısından bakmıyoruz. İnsan yaşamının kutsiliğini merkezine alan dinimiz, “bir insanı öldüren tüm insanlığı öldürmüş gibidir” diyerek, insan yaşamına verdiği önemi apaçık ortaya koymaktadır.”

 

“Terör Örgütlerinin Önündeki En Büyük Engel Milletimizin Birliği Ve Sarsılmaz İradesidir.”

Terörden beslenenler bilsinler ki Türkiye Cumhuriyetini yıldırmaya çalışan hainlere karşı devlet ve millet olarak dimdik ayaktayız. Milletimizi ayrıştırma çabasında olan dış mihraklar ve onların maşaları olan tüm terör örgütlerinin önündeki en büyük engel “MİLLETİMİZİN BİRLİĞİ VE SARSILMAZ İRADESİDİR”. 

Stratejist ve Akademisyenler Derneği olarak toplumun bütününe bir çağrı yapıyor ve diyoruz ki “ÖNCE VATAN”. Bu bağlamda eğer bir vatanımız kalmazsa tartışacak bir konumuz da kalmayacaktır. 

Türkiye ortak paydasında buluşmak dileğiyle başımız sağ olsun diyoruz. “

Başa dön tuşu