SPOR

Özgür Kulaçlar Yüzme Kulübü Kalp Kontrolü’nden Geçti.

Antrenör Özgür Yarar konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Özgür Kulaçlar Yüzme Spor Kulübü bünyesinde 8 sporcumuz Spor Bakanlığı ve Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından desteklenen TOHM (Türkiye Olimpiyatları Hazırlık Merkezi) projesinde, 25 tane de kulüp bünyesinde çalışan 9 – 16 yaş arasında sporcularımız vardır. Kulüp baş antrenörü olarak benim aynı zamanda Su Topu Federasyonuna bağlı Uluslararası hakem görevimde vardır. Kulübümüzde Türkiye yüzme yarışmalarında kendi yaş grubunda ilk onda 3. kişi bulunmaktadır. Öncelikli hedefimiz; Türkiye Şampiyonasında daha fazla çocuklarımızın derece alması ve milli takıma girerek ülkemizi uluslararası arenada temsil etmeleridir. Yüzücü çocuklarımız haftada 6 gün 2-3 saat ağır antrenman yapmaktadır. Sporcularımızın sağlığı her şeyden önemlidir. Bu nedenle Adana Kamu Hastaneleri Birliği Sağlık Bilimleri Üniversitesi Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk ve Erişkin Kardiyoloji kliniklerinde sporcularımızın kalp kontrollerinin yapılmasını talep ettik.
Egzersiz ilişkili gelişen ani ölümler olabilmektedir. Sporcularda ani ölümlerin büyük çoğunluğu kardiyovasküler nedenlere bağlıdır. Otuz beş yaşın altındaki sporcularda kardiyak
arrestin en sık görülen nedeni kalp duvarında kalınlaşmadır. (hipertrofik kardiyomiyopati). Diğer nadir görülen nedenleri:
Bazı konjenital koroner arter anomalileri, damar tıkanıklığı, kalp kasının iltihabı (myokardit), valvüler kalp hastalığı, sağ ventrikül yağ birikimi (displazisi) ve Marfan sendromudur. Hem profesyonel sporcularda, hem de düzenli egzersize başlayacak olan bireylerin bu aktivitelere başlamadan önce ve başladıktan sonra periyodik olarak mutlaka ciddi bir kardiyak değerlendirmesinden geçirilmesi bu olayların gelişimini engellemek için önemlidir.
Doç.Dr Mevlüt Koç ve Çoçuk Kardiyologu Uzm.Dr Erman Çinsal tarafından sporcuların fizik muayene, elektrokardiyografileri, ekokardiyografileri ve efor testleri yapılarak kontrolden geçirildi.

Başa dön tuşu