GENEL

Özçelik, “Amacımız gözlerde parlayan ışığı çoğaltmak”

Özçelik, teselliyi Mevlana Ortaokulundan 100 öğrenciyi Adana Devlet Tiyatrosu Sanatçılarının oynadığı ‘Don Kişot’ isimli gösteriye götürerek bulduklarını söyledi.

DEVLETİMİZİN, MİLLETİMİZİN YANINDAYIZ
Son günlerde Adananın üzerinde karabulutlar dolaştığını, Adana Valiliğine yönelik saldırının terörün karanlık yüzü olduğunu, ülkenin birlik ve beraberliğine, çocukların geleceğine yapılan hain saldırıları şiddetle ve nefretle kınadıklarını da açıklayan Başkan Özçelik, “Her zaman olduğu gibi devletimizin, milletimizin yanındayız. Güvenlik güçlerimizin terörle mücadelesinin kararlılıkla devamının destekçisiyiz. Ayrıca Aladağ Kız Yurdunda meydana gelen yangın sonucu yaşanan kayıplar canlarımızı çok acıttı, ailelere sabır diliyorum” dedi.

ÇOCUKLARIMIZIN FARKLI ALANLARDA GELİŞMELERİNE YARDIMCI OLUYORUZ
İŞKAD Başkan Yardımcısı Süheyla Gergin ve Genel Sekreter Berman Mantı’nında katıldığı etkinlikte Sosyal Sorumluluk Projesi olarak amaçlarının ortaöğrenimdeki çocukların kültürel yaşama adaptasyonlarını sağlamak olduğunu, bu tür sanatsal etkinliklerin çocukların hayal gücünün geniş olmasını ve böylece yaratıcılık yönlerinin gelişmesini sağlamakta birlikte dış dünyada olan bitene karşı daha duyarlı olduklarını belirten İŞKAD Başkanı Belgin Özçelik, “Biz İŞKAD Yönetimi olarak üyelerimizin menfaatine olan çalışmalarımızı sürdürürken aynı zamanda kentimize ve kentte yaşayan insanlara karşı sorumlu olmanın bilincinde bir dernek olarak geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın gelişmesine, sosyal yaşama adapte olmaları konularında da çalışmaktayız. Çocuk tiyatroları da çocukların hayal gücünü destekleyen bir etkinliktir. Ayrıca etkinliğin bir başka boyutu da devlet tiyatroları ve sanatsal etkinliklerinide desteklemiş oluyoruz. Özellikle kültürel etkinliklere çok katılımcı olamayan bölgelerdeki okullarda eğitim gören çocuklarımız kent merkezindeki kültür sanat etkinliklerine ilgi göstermemektedirler. Bizler onları teşvik etmek, keyifli zaman geçirerek yıl içinde okulu, okullu olmayı ve derslere karşı motivasyonlarını sağlamak üzere sosyal bireyler yetişmesini sağlamak için bu tür etkinlikler yapıyoruz. Çocukların ulaşım ve gösteri biletlerini üyelerimizce temin ederek bu çocukları tiyatro, sinema, müze, fotoğraf ve resim sergileri gibi sanatsal ve kültürel her türlü etkinliklere katılmalarını sağlayarak farklı alanlarda gelişmelerine yardımcı oluyoruz. İŞKAD olarak “Bir Sen Bir Çocuk” diyerek hem yetişkinleri hem de çocukları tiyatro etkinliğine götürdük.” Diye konuştu.

GÖZLERDE PARLAYAN IŞIĞI ÇOĞALTACAĞIZ
Yoğun çalışan işkadını olduklarını, bu tarz etkinlikler vesilesiyle çocuklar eğlenip, yeni birşeyler öğrenince kendilerinin de çok mutlu olduklarını ifade eden Başkan Özçelik, “Elimizden geldiğince çocuklarımızın gözünde parlayan ışığı çoğaltarak, çocuklarımızı motive ederek bu tür sanatsal etkinliklerle buluşturup, sevmelerini sağlayacağız. İŞKAD olarak yapmakta olduğumuz sosyal etkinliklerimizi bu sebeplerle sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuşan Özçelik, tiyatroya giden çocukların hazırlayacakları kompozisyonlar sonucu başarılı bulunan 3 öğrenciye hediyeler verileceğini bildirildi.
Adana Sabancı Kültür Merkezi Devlet Tiyatrosunda oyunu izleyen çocuklar çok keyif aldıklarını, farklı bir dünyada yolculuk yaptıklarını dile getirirken Mevlana Ortaokulu yöneticileri İŞKAD Yönetimine gerçekleştirdikleri anlamlı etkinlik için teşekkür etti.

Başa dön tuşu