GENEL

Osman Yereşen unutulmadı

23 Ocak 2008’de hayatını kaybeden Çukurova Gazeteciler Cemiyeti kurucu üyesi ve Seyhanspor Kulübü Başkanı olan, eski milli hakemlerimizden Yereşen için düzenlenen etkinliğe; merhum Osman Yereşen’in torunu Reha Yereşen, ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, yönetim kurulu üyeleri Süreyya Uri, Hüseyin Arat, ÇGC eski Başkanlarından Erdoğan Varol, TSYD Adana Şube Onursal Başkanı Nihat Geven, TSYD Genel Merkez Asbaşkanı Kerim Hoşfikirer, gazeteci meslektaşları Erol Karataş, Yüksel Hançerli, Bilal Tipi, Mehmet Atay, Halise Tekbaş ile Seyhanspor Kulübü Başkanı Zekeriya Turan Bayburt, Seyhanspor antrenörleri Özer Kalınkılıç, Muzaffer Çetinkaya, aile dostlarından Caner Değirmenci ile Seyhansporlu futbolcular katıldı.

 

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, “Merhum Osman Yereşen’in renkli bir kişiliğe sahip olduğunu, nüktedanlığı ve hoş sohbeti ile çevresinde çok sevilen bir büyüğümüzdü.

 

Adana Demirspor’un ilk şampiyon kadrosunda yeraldı. Daha sonraki yıllarda uzun süre Seyhanspor Kulübü Başkanlığı yaptı. Sporun bir çok dalında önemli hizmetler gerçekleştirdi. ÇGC’nin kurucu üyelerinden olmasının yanısıra Genel Sekreterlik, Basın Meclisi başkanlığı gibi görevler üstlendi… Engin deneyimi, hoşgörüsü, bilgi birikimi ve  yaşam sevinciyle gençlere örnek oldu… Merhumun meziyetlerini burada sıralamak için zaman yetmez. Kendisini her zaman sevgi, saygı ve rahmetle anacağız” dedi.

 

Daha sonra ÇGC eski Başkanlarından Erdoğan Varol söz aldı. Varol, “Osman abimizi anlatmak hem kolay hem de çok zor. Şık giyimiyle dikkat çeken, renkli bir kişiliğe sahip olan Osman abimizi burada kısa zamanda anlatmak kolay değil. Gazeteciliği; ilkeleriyle en iyi şekilde yapmaya çalışan bir duayenimizdi. Sporda da aynı titizliği gösteren Osman abimizi unutmak mümkün değil. Kendisini her zaman rahmet ve saygıyla anacağız” diye konuştu.

 

TSYD Genel Merkez Asbaşkanı Kerim Hoşfikirer de, rahmetli Osman Yereşen’le bir çok anısı bulunduğunu, ÇGC çatısı altında çok zaman biraraya geldiklerini belirterek şunları söyledi;

 

“Merhum Osman Yereşen, merhum ağabeyim gazeteci ve spor adamı Ali Hoşfikirer ile çok iyi bir dosttu. Gerek spor ve gerekse de basın konusunda uzun uzun sohbet ederlerdi. Ali ağabeyim merhum Osman Yereşen’in başkanlık yaptığı Seyhanspor’da da bir süre futbol oynamıştı. Dostlukları çok eskilere dayanmaktadır. Osman Yereşen gibi spora hizmetleri bulunan kişilerin anılarını yaşatmak için Adana’da spor müzesi kurulması konusunda Cemiyet Başkanımız Cafer Esendemir ile birlikte büyük çaba sarfedeceğiz. Bunu da en kısa sürede gerçekleştirmek istiyoruz.”

 

Seyhanspor Kulübü Başkanı Zekeriya Turanbayburt da yaptığı konuşmada, Türkiye genelinde kurulan ilk amatör spor kulübü olan Seyhanspor’un bugünlere gelmesinde büyük emeği olan ve uzun yıllar başkanlığını yapan Osman Yereşen’i tanıtmak, O’nun sporcu ve örnek kişiliğini genç kuşaklara aktarmak için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi. Turanbayburt, Seyhanspor’u daha iyi yerlere taşımak ve bu kulübe emeği geçenleri yaşatmak için çalışacaklarını, önümüzdeki yıl gerek merhum Osman Yereşen’in vefatının 10.yıldönümü ve gerekse de Seyhanspor’un kuruluşunun 90.yıldönümü olması nedeniyle daha geniş bir anma programı düzenlemek istediklerini ifade etti.

 

Anma etkinliğine katılan gazete meslektaşları da Merhum Osman Yereşen ile ilgili anılarını paylaşarak, Yereşen’i özlem ve rahmetle andıklarını, her fırsatta onunla ilgili anıları paylaşmakta olduklarını dile getirdiler.

 

Katılımcılara ve dedesiyle eski anıları paylaşan dostlarına teşekkür eden merhum Osman Yereşen’in torunu Reha Yereşen ise, dedesinden kalan en büyük mirasın dostları ve kendisini unutmayan spor ve basın camiası olduğunu söyledi.

 

Böyle büyük bir ailenin mensubu olmaktan mutlu olduğunu söyleyen Reha Yereşen, “Dedem benim için çok özel biriydi. İyi bir Adanalı, iyi bir müslüman iyi bir vatansever ve Atatürkçüydü. Bana rol model oldu. Onu özlemle anıyorum. Dedem aslında Adana sevdalısıydı ama vasiyeti üzerine ‘Beni kızımın yanına defnedin’ dediği için İstanbul’da Aile Kabristanına defnettik. Her sene düzenli bir şekilde tören yapılmasını sağlayan Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ve yönetimine teşekkür ederim” dedi.

 

Başa dön tuşu