ÜNİVERSİTE

MİNİKLER İÇİN YENİ YIL EĞLENCESİ

Balcalı Hastanesi Başhekimliği himayesinde Hastane Hasta Gönüllüleri, Çocuk Kanser Derneği, Rotary Anadolu Lisesi ve Lütfiye Kısacık İlköğretim Okulu'nun katkılarıyla  Hipokrat salonunda gerçekleştirilen yeni yıl etkinliğine, çeşitli servislerde tedavi gören çocuklar, aileleri, Rotary Anadolu Lisesi, Lütfiye Kısacık İlköğretim Okulun dan öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Yorgun düşen gözlere umut ışığı

Etkinlik öncesi konuşan Balcalı Hastanesi Hasta Gönülleri Başkanı Güngör Uysal, her yıl geleneksel hale getirilen bu etkinliğin amacının çeşitli nedenlerle tedavi gören minik yüreklerin yorgun düşmüş gözlerine umut ışığı sunmak, onların yüzlerini güldürmek, ailelerine de moral vermek olduğunu söyledi. Uysal etkinliğe destek veren kurumlara da ayrıca teşekkür etti.

Çocuk Kanser Derneği Başkanı Celal Çelebi ise çocuklar için en küçük rahatsızlıktan en ciddi rahatsızlığa kadar moralin çok önemli olduğunu ifade ederek, çocuklarımızı böyle özel günlerde mutlu ederek onlara yaşam sevinci aşılamayı istediklerini dernek olarakta bu tür etkinliklerin daima yanlarında olduklarını dile getirdi.

 

Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yeşim Taşova da yaptığı konuşmada çocukların dünyadaki en kıymetli hazine olduğuna dikkati çekerek özellikle minik bedenlerin tedavi sürecinde hastane şartları olarak ellerinden gelen tüm gayreti gösterdiklerinin altını çizdi. yeni bir yıla yeni umutlarla girmek istediklerini ifade eden Taşova sıkıntılı süreçleri Milli birlik ve beraberlik ruhuyla aşacaklarına inandığını vurguladı. Tedavi gören başta çocuklar olmak üzere tüm hastaların yeni yılını kutlayan Taşova hastalara acil şifalar da diledi.

Yapılan konuşmaların ardından tedavisi devam eden çocuklara çeşitli hediyeler verildi. Çocuklar Rotary Anadolu Lisesi ve Lütfiye Kısacık İlköğretim Okulun’dan gelen öğrenciler, hastane hasta gönüllüleri ve palyaçolar eşliğinde gönüllerince eğlendi. Ayrıca yataklarında tedavileri devam eden çocuklara ise yine Hastane hasta gönüllülerince yatak başlarında hediyeleri verildi.

Başa dön tuşu