GENEL

“MAHKEME YOLU TEK SEÇENEK DEĞİL”

Av. Arabulucu Andrew Goodman’ın (İngiltere) sunumunun ardından, Arabulucu Onur Yüksel (ABD) Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Av. Arabulucu Yurdagül Gündoğan, Av. Arabulucu Yakup Erikel, Av. Arabulucu Nermin Tuğçe Kayar Türk, Av. İrfan Medet Akpınar, Av. Arabulucu Volkan Aksu’nun konuşmacı olarak katılımlarıyla Shreton Grand Otel’de saat: 09.15.’de başlayacaktır.

 

"YARGILAMA MAKUL SÜREDE OLMALIDIR"

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük "Geciken adalet,adalet değildir" sözü halk arasında makes bulmuş, dillerde pelesenk olmuş bir söz olduğunu belirterek, “Yargımızın en önemli sorunlarının başında uzayan yargılama süreçleri gelmektedir.

 

Eğer yurttaşlarımız makul sürede yargıdaki işlerini halledebilecek bir düzeye getiremezsek sonuç ne olursa olsun yurttaşlarımızın adil yargılanma hakkını ihlal etmiş oluruz. Türkiye’de yargıya olan güveni olumsuz etkileyen, milletimizin yargıya olan şikayetlerini en yüksek noktada olduğu konuların başında yargılanmanın uzunluğu ve makul sürede yargılanmaların sonuçlandırılamamasıdır” dedi.

 

"MAHKEME YOLU TEK SEÇENEK DEĞİL"

Adana Baro Başkanı Av. Veli küçük, yurttaşların adalete erişimlerinde yakın zamana kadar mahkeme yolu tek seçenek olduğunu anımsatarak, “Günümüzde arabuluculuk sisteminin etkin bir şekilde kullanılmaya başlamasıyla yurttaşlar için alternatif ve avantajlı bir yol olarak tercih edilebilir olmuştur.

 

Arabuluculuk sistemi genel yapısıyla klasik yargılama sistemine oranla birçok avantaj sağlamaktadır, bunlardan en önemlileri zaman ve para tasarrufu ile uyuşmazlıkların çok daha kısa sürede ve daha ekonomik olarak çözülebilmesidir. 3 Mart 2017 tarihinde gerçekleşecek sempozyumun etkin ve verimli olacağına inancım tamdır” diye konuştu.

Başa dön tuşu