GENEL

Kentsel dönüşümde kolaylıklar sağlanıyor

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Kırılmaz, Müdür Yardımcısı Mehmet Akbal ve Şube Müdürü M. İskender Özdemir TÜMSİAD üyeleriyle bir araya gelerek riskli binalar ve kentsel dönüşüm hakkında değerlendirmeler yaptı.

 

TÜMSİAD Adana Şube Başkanı Yakup Kutluca burada yaptığı konuşmasında, halkımızın kentsel dönüşüm hakkında yeteri kadar bilgiye sahip olmadığını dile getirdi. Yönetim kurulu üyeleri de, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü’nü soru yağmuruna tuttu.

 

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Kırılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 6306 Sayılı Kanunla kentsel dönüşüm için bir dizi kolaylıklar sağladığını ifade  ederek, ülke genelinde riskli yapıların dönüştürülmesi çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

 

Kırılmaz vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde hayatlarını devam ettirebilmeleri için, ekonomik ömrünü tamamlamış binaların devletimizin sağlayacağı kredi, kira yardımı, harç, vergi vb. avantajlarından yararlanabileceğine dikkat çekti.

 

Kentsel dönüşümün yanlış yorumlandığını da söyleyen Kırılmaz, ille de Bakanlar Kurulu Kararı ile Kentsel Dönüşüm alanı ilan edilmesine gerek olmadığını, deprem riski taşıyan kendi binalarını lisanslı kuruluşlardan deprem risk raporu alarak, müteahhitlik lisansı olan firmalara kendilerinin yaptırabileceklerini ve binalarını yenileyebileceklerini açıkladı.

 

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜNÜ KENDİN YAPTIR

 

TÜMSİAD Adana Şube Başkanı Yakup Kutluca da, Adana’daki eski yapıların bir çoğunun mühendislik hizmeti almadan yapıldığının altını çizerek,‘’Anladığımız kadarıyla vatandaşlarımız kendi kentsel dönüşümlerini kendileri yaptırabileceklerdir’’ şeklinde konuştu.

 

Kutluca, aydınlatıcı bilgilerinden dolayı Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Kırılmaz, Müdür Yardımcısı Mehmet Akbal ve Şube Müdürü M.İskender Özdemir’e, TÜMSİAD adına teşekkür etti.

Başa dön tuşu