GENEL

Katlav: Bugünümüz ve geleceğimiz öğretmenlerimize emanet

 

SABRIN VE HOŞGÖRÜNÜN ÖRNEKLERİSİNİZ
Yayınladığı mesajda yeryüzündeki tüm mesleklerin bir öğretmen tarafından öğretildiğine vurgu yapan Katlav, "Her meslek kendi içerisinde meşakatlidir, fakat eğitimci olmak, öğretmen olmak meşakatli olduğu kadar sabır, azim ve fedakarlık gerektiren bir meslektir. Bir hamur ustası nasıl ki hamuru şekillendirip, pişirip soframıza ekmek olarak koyuyorsa öğretmenler de tıpkı hamur ustasının hamuru işleyip pişirdiği gibi insanı işler ve onu topluma faydalı birey olarak yetiştirmek adına çaba harcar" dedi.
 
AYDINLATACAK OLAN SİZLERSİNİZ
Ülkemizin içerisinde bulunduğu bu karanlık durumdan yalnızca hayatını vatanına, milletine faydalı nesiller yetiştirmeye adayan, ilimin ve bilimin ışığında görev ifa eden öğretmenler sayesinde kurtulabileceğini ifade eden Katlav, "Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir’  sözleriyle Türk gençliğine, ‘Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister. Yeni nesli, bu kalite ve yetenekte yetiştirmek sizin elinizdedir’ sözleriyle de değerli öğretmenlerimize yüksek bir güven tesis etmiştir" dedi. Katlav, mesajını şu sözlerle tamamladı.
 
"Bu duygu ve düşüncelerle Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmet, minnet ve özlemle anarken, tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum."

 

Başa dön tuşu