GENEL

KADINLAR KÖPRÜ OLACAK

Ziyaret sebebini yakın kentlerdeki kadın çalışmalarını incelemek ve ortak projeler üretmek olarak açıklayan Ünal ve Akça, kendi illerinde de her zaman çok ortaklı çalışmalar yaptıklarını vurguladılar. Heyet, ALO 183 hattını bakanlığı döneminde kuran Belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından görevlendirilen yetkililerden bilgi aldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Durdu Yetkinşekerci, Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Tolay ve Kültür-Sosyal İşler Daire Başkanı Hülya Yıldız’ın evsahipliliklerinde; Gaziantep Mutfak Müzesi, Hamam Müzesi, Antep Kuntu kumaşı Atölyesi ve Satış Mağazası gezildi. Adana heyetini Gaziantep Büyükşehir Belediyesi görevlisi Arkeolog Selma Al gezdirdi ve bilgi verdi.

Gaziantep Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Funda Suran ve yönetim kurulu ile toplantı yapan heyet, yapılan proje ve çalışmalar hakkında karşılıklı bilgi paylaşımında bulundu. En kısa zamanda Adana'da biraraya gelme kararı alan kadınlar, ortak çalışmalar geliştirerek kadın sorunlarında Türkiye'de tek ses olmak gerekliliği üzerinde durdular.

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Adana Kent Konseyi'nin ortaklaşa desteğiyle bu seyahati gerçekleştiren heyet, kente dönüşte bilgi paylaşımında bulundu.
 

Başa dön tuşu