GENEL

İşletmelere Nefes Kredisi

KOBİ’lerin vazgeçilmez bir finansal destek kurumu olduğunu belirten KGF Adana Müdürü Altuntaş, burada yaptığı konuşmasında; ‘’KGF, teminat yetersizliği içinde olan küçük ve orta büyüklükteki işletmeler,çiftçiler, esnaf ve sanatkarlar ile serbest meslek mensupları lehine kefalet veren, vergi ve harçlardan muaf tutulan, Türk Ticaret Kanununa göre kurulmuş bir Anonim Şirkettir’’ açıklamasında bulundu.

VERGİ VE SGK BORCU OLANLARDA YARARLANABİLECEK

‘Nefes Kredisi’ başvurularının başladığını da söyleyen Altuntaş, Nefes Kredisi’nin, TOBB, BORSA’lar Birliği, Kredi Garanti Fonu, Ziraat Bankası ve Denizbank işbirliği ile özellikle KOBİ’lere düşük faizle kredi kullandırıldığının altını çizdi.İş adamlarının sorularını da cevaplayan Altuntaş, KGF’nun hangi bankalardan kefalet vereceğini, vergi ve SGK borcu olanlarında bu kredilerden yararlanabileceklerini belirtirken: “İşletmelerimiz nefes alacak” dedi.

TÜMSİAD Adana Şube Başkanı Yakup Kutluca da konuşmasında,‘’İşini büyütmek, daha çok üretip kazanmak isteyen işletmelere umut kapısı olan KGF’nun ,Sayın Başbakanımızın büyük desteğiyle KOBİ’lerin yüzünü güldürecek olması, iş dünyasını sevindirdi. KGF’nunbu hizmeti, inşallah Türk Ekonomisini daha da büyütecektir ‘’ifadesini kullandı. Başkan Kutluca, aydınlatıcı bilgiler sunan KGF Müdürü Celal Altuntaş’a, KOSGEB Başkanlık Müşaviri Nedim Kara ve KOSGEB Müdürü Hüseyin Şen’e, yönetim kurulu adına teşekkür etti.

Başa dön tuşu