GENEL

İMAR YÖNETMELİĞİ ÇALIŞTAYI

Adana Kent Konseyi Kentleşme ve İmar Çalışma Grubu, 12 Aralık Pazartesi günü toplandı. Kent Konseyi Merkezi'nde gerçekleşen toplantıya; Adana Büyükşehir Belediyesi, Seyhan Belediyesi, Yüreğir Belediyesi, Sarıçam Belediyesi, Kozan Belediyesi, Karataş Belediyesi ve Pozantı Belediyesi temsilcileri katıldı.

 

Toplantıda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı İmar Yönetmeliği Taslağı hakkında düzenlenecek olan İmar Yönetmeliği Çalıştayı'nın tarih aralığı belirlendi. Taslak detaylı bir şekilde incelenerek, Çalıştayda üzerinde durulacak olan Estetik, İklim, Ulaşım, Peyzaj, Kentsel Dönüşüm gibi maddeler hakkında görüş ve öneriler sunuldu. Ayrıca bir sonraki toplantının tarihi de belirlendi.

 

Kentleşme ve İmar Çalışma Grubu tarafından yapılan açıklamada; “Bir sonraki toplantıda, çalıştayda faaliyet gösterecek olan çalışma grupları netleşecek, belediye ve meslek odası görüşleri gruplandırılacak ve çalıştay süreci başlatılacaktır. İmar Yönetmeliği Taslağı ile ilgili Kent Konseyi’nin yürüttüğü bu çalışma, kent bütününde planlama ve ruhsat işlerinin etkin bir şekilde yürütülmesi, belediyelerdeki dil birliğinin sağlanması ve kent kimliğinin korunması açısından önem taşımaktadır.” ifadeleri kullanıldı.

Başa dön tuşu