GENEL

GÖNÜLLÜ AVUKATLAR SEÇİM GÜNÜ SAHADA

Adana Barosu Başkanı Avukat Veli Küçük, Türkiye’de seçim süreçlerinin tartışmalı geçtiğini hatırlatarak, hemen her seçimde sandık güvenliğine gölge düşürülecek olayların yaşandığına dikkat çekti.

 

Avukat Küçük, seçimlerin katılımcı demokrasinin şöleni olduğunu belirterek, üzerinde en ufak bir şaibenin olmaması gerektiğini vurguladı.

 

Adana Barosu olarak geçmişteki referandumlarda olduğu gibi, bu seçimde de “Referandum Sandık Güvenliği Eşgüdüm Merkezi” oluşturduklarını söyledi.

 

Seçimlerde olağan koşullarda ülkeyi genelde ve yerelde belirli bir süre yönetecek olan kadroları seçtiklerini ancak bu referandumda her birey için hayati değer taşıyan rejim değişikliğinin oylanacağını belirten Avukat Küçük, “Yani bizim çocuklarımızın, torunlarımızın, kısacası Türkiye’deki her bireyin hayatını doğrudan etkileyecek tarihi bir referanduma tanıklık edeceğiz” dedi.

 

Referanduma özel olarak hizmet verecek merkezin içerisinde çok sayıda avukatın görev yapacağını belirten Avukat Küçük, “Çünkü bu referandumda tek bir oyun bile zayi olmaması gerektiğini, seçmen iradesinin en geniş katılımlı ve sağlıklı bir şekilde yansıması gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

 

Adana genelinde 4 bin 171 bin sandıkta  toplam 1 milyon 512 bin seçmenin oy kullanacağını söyleyen Avukat Küçük, avukatların sandık bölgelerinde görev yapacaklarını belirtti.

 

ÇOK SAYIDA MESLEKTAŞIMIZ SAHADA OLACAK.

İlçelerdeki ve sandık bölgelerindeki ihtiyaçları tek tek belirlediklerini aktaran Avukat Küçük, çalışmada görev alacak meslektaşlarımıza seçim hukuku ve güvenliği eğitimi verdiklerini söyledi. Avukat Küçük “Referandum günü çok sayıda avukat arkadaşımızı sandık bölgelerinde görevlendireceğiz. Meslektaşlarımız, oy verme ve oy sayma işlemleri tamamen bitene kadar görevli oldukları okullardan ayrılmayacaklar” diye konuştu.

 

‘AVUKATLAR HUKUKA UYGUNLUĞUNU GÖZLEMLEYECEK’

Çalışmada görev alacak avukatların oy verme ve sayma işlemlerinin hukuka uygun yapılıp yapılmadığını gözlemleyeceklerini belirten Avukat Küçük, “Hukuki olmayan, referandum ve sandık güvenliğini ihlal eden herhangi bir durumla karşılaştıklarında “Referandum Sandık Güvenliği Eşgüdüm Merkezi” ile irtibata geçecekler. Sandık bölgelerinde yaşanacak her ihlali tutanak altına alıp ilgili makamlara ulaştıracaklar” şeklinde bilgi verdi.

 

‘ŞÜPHELİ DURUMLAR MERKEZİMİZE BİLDİRİLEBİLİR’

“Referandum Sandık Güvenliği Eşgüdüm Merkezi”nde deneyimli avukatların görev yapacağına dikkat çeken Avukat Küçük, “Yurttaşlar, oy verme ve sayma işlemlerinde doğrudan karşılaştıkları ve  tanık oldukları her şüpheli durumu bu merkeze ihbar edebilecekler” dedi.

 

‘OLUMSUZLUKLARA ANINDA MÜDAHALE EDİLECEK’

Merkeze gelecek her ihbarın titizlikle değerlendirileceğinin altını çizen Avukat Küçük,  “İhbarlarla ilgili sandık bölgesinde görevli arkadaşlarımıza yönlendirilerek ya da merkezden yeni görevlendirme yapılarak yaşanan olumsuzluklara anında müdahale edilecek” diye konuştu.

 

REFERANDUMDA HUKUKA AYKIRI DURUMLAR MERKEZE  BİLDİRİLEBİLİR.                       

 “Adana Barosu Referandum Sandık Güvenliği Eşgüdüm Merkezi” 16 Nisan 2017 tarihinde pazar günü yapılacak seçimde  gönüllü avukatları ile görev yapacaktır.  Yurttaşlarımız, oy verme ve sayma İşlemlerinde tanık oldukları her türlü hukuka aykırı durumu merkezimize ihbar edebilecektir.

Başa dön tuşu