GENEL

Genel Müdür Rahmi Pekar “Öğretmenler Günü”nü Kutladı

Her mesleğin öğretmeninin olduğunu belirten, Genel Müdür Rahmi Pekar, hayatta karşılaşılan her meslek ve bu mesleği icra eden insanların ayrı ayrı önemi bulunduğunu, ancak bütün mesleklerin temelinde, öğrenmek için harcanan çaba kadar, o mesleği öğreten, bu işi sevgiyle, hoşgörüyle ve fedakarca yapan öğretmenlerin katkılarının önemli olduğunun altını çizdi.
ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar, Mesajını şu cümlelerle tamamladı;
“Bizi ve çocuklarımızı yetiştiren, dolayısıyla da toplumun, medeniyetimizin temelini atan öğretmenlerimizi unutmamak, onları unutmadığımızı senede bir gün de olsa onlara hatırlatmak ve mutlu etmeye çalışmak bizim görevimizdir.
Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ‘Yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin becerinizin ve fedakarlığınızın derecesiyle orantılı olacaktır. Cumhuriyet fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli muhafızlar ister. Yeni nesli, bu özellik ve yetenekte yetiştirmek sizin elinizdedir’ diyerek öğretmenlerimizin görev ve sorumluluğunun ehemmiyetine vurgu yapmıştır. Başöğretmenimiz Atatürk’ün yüklediği bu sorumluluk bilinciyle kısa bir sürede olsa aynı mesleği yapmış bir kişi olarak, hayatımızda büyük emeği olan öğretmenlerimize ne yapsak haklarını ödeyemeyiz. Hepimizin üzerinde büyük emeği olan öğretmelerimizin bu gününü kutluyor ellerinden saygı ve hürmetle öpüyorum.”

Başa dön tuşu