GENEL

“Evet diyeni de hayır diyeni de kucaklıyoruz”

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, öncelikle Adana ziyaret proğramına Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni de dahil eden Özdağ’a teşekkür ederek, 16 Nisan’da gerçekleşecek olan referandumun demokrasi şöleni olmasını temenni ettiklerini, vatandaşların özgürce oylarını kullanarak, iradelerini sandığa yansıtacaklarını söyledi.

 

Esendemir, 16 Nisan’da yapılacak olan referandum ile ülkemizin yolunun daha aydınlık olmasını ve terörün sona ermesini, insanların huzur ve refah içerisinde yaşamasını diledi.

 

Ümit Özdağ da yaptığı açıklamada, öncelikle Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, referandumun demokrasi sınavı olacağına ve demokrasi şöleni şeklinde geçmesini beklediklerini dile getirdi.

 

Özdağ özetle şunları söyledi:

“Ne yazık ki referanduma giderken demokratik bir ortam mevcut değil. 12 Eylül Anayasası oylanırken askeri bir yönetim vardı ve 12 Eylülcüler dürüstçe bunu itiraf ediyordu ancak bugünkü yönetim ‘miş’ gibi yapıyor. Olağanüstü hal şartlarında yapılacak olan referandum öncesi baskıcı ve yasakçı yöntemlerle muhalefet yıldırılmaya çalışılıyor. Yıldırma politikalarıyla kamuoyu yanlış yönlendirilmek isteniyor, algı operasyonları yapılıyor.

 

Almanya’nın yasakçı tutumuna tepki gösteren Adalet Bakanı başta olmak üzere hükümet kanadından yapılan açıklamaları acı gülümseme ile izliyoruz. Trajıkomik bir durum. Almanya’nın tutumunu elbette tasvip etmiyoruz ama kendileri de ülkemizde aynı tutumu takınarak, baskıcı ve yasakçı politikalarla muhalefeti ve bizleri yıldırmaya çalışıyor” dedi.

 

Muhalefet olarak halkın yüzde 50’sini değil yüzde 100’ünü kucaklamaya çalıştıklarını söyleyen Özdağ, “Evet diyen de hayır diyen de kardeşimizdir. İktidar kanadından yükselen ayrıştırıcı ve ayrımcı tutum ve söylemleri kınıyoruz. Hayır diyenleri terör örgütleriyle yanyana göstermek ve hayır diyenlere yönelik çukur iddiaları hadsizliktir.

 

Referanduma giderken yapılan tüm baskıları göğüsleyen MHP’nin ana damarı olarak, ülkeyi bölmeye ve federasyonlara götürmeyi amaçlayan, tek adamlığa ve firavunluğa giden yolu açacak anayasaya hayır diyoruz. Bizler demokrasi mücadelesi veriyoruz” diye konuştu.

 

21.Yüzyıl Türkiye Enstitüsü başkanı olan Prof.Dr.Ümit Özdağ’ın ÇGC ziyaretine, MHP Çanakkale 25.Dönem Milletvekili İbrahim Kürşat Tuna, 21.Dönem Osmaniye Milletvekili Birol Büyüköztürk, Adana Milletvekili adayı Ali Aydın, MHP Çukurova Belediye Meclis üyesi Cumali Bülent Gürışık ile Mehmetçik TV Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Yenerer ve kalabalık bir topluluk katıldı.

Başa dön tuşu