GENEL

CEYHAN’IN KADINLARI CİNSEL SAĞLIK EĞİTİMİ ALIYOR

Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAPV) Üreme Sağlığı Uzmanı Nurşen Kanbur tarafından Ceyhan Belediyesi Kadın Sohbet Evi’nde gerçekleşen seminere her yaştan ve her kesimden çok sayıda Ceyhanlı kadın katıldı.

 

 Ceyhan Belediyesi’nin  “Bilgili, Sağlıklı Ve Güvenli Bir Yaşam” sloganıyla çağrıda bulunduğu seminer; Gebelik, doğum ve lohusalık, üreme sistemi, üreme organları, gebeliği önleyici yöntemler, çocukların ve ergenlerin cinsel eğitimi konularını içerdi. Katılımın beklediklerinin çok daha üstünde olduğunu bildiren Ceyhan Belediyesi Kadın ve Aile İşleri Müdürü Aslı Cirit Konar kadın sağlığı eğitimlerinin yanı sıra aileyi oluşturan bütün bireylerin faydalanabilecekleri eğitimlerin daha da kapsamlı bir hale getirilerek sürdürüleceğini bildirdi.

 

Mutlu Kadın Mutlu Toplum

 

Kadın Sohbet Evi’nde gerçekleşen eğitim hakkında bilgi veren Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar; “ Kadın ve Aile İşleri Müdürlüğümüzü aileyi oluşturan bütün bireylerimizle ilgili projeler üretmesi ve özellikle toplum içinde dezavantajlı durumda olan kadınlarımızı her alanda güçlendirmek için hayata geçirdik. Eğitimli ve mutlu kadın mutlu bir aile, mutlu bir toplum demektir.  Kadınlarımız şunu bilsinler ki hayatın hiçbir alanında yalnız değiller. Biz bütün birimlerimizle, ürettiğimiz projeler ile onların yanındayız. Ücretsiz eğitimlerimizden, etkinliklerimizden, spor faaliyetlerimizden faydalansınlar. Bütün çalışmalarımız özellikle kadınlarımız ve çocuklarımızı düşünerek tasarladık. Bundan sonra da böyle olacak” ifadelerini kullandı.

Başa dön tuşu