GENEL

BARODAN İSTİNAF” KONULU PANEL

Adan Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Baro Başkan Yardımcısı Av. Sabahattin Gümüş, Adana Baro Genel Sekreteri Av. Semih Gökayaz, Baro Saymanı Av. İlknur Önal, Baro Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Nevzat Elçi, Av.Özge Doğan İşcan, Av. Furkan Kılıç, Av. Ümit Arif Özsoy, Av. Gülsen Çalıkuşu Baykal ile hakimler, avukatlar ve stajyer avukatların katıldığı programın açılış konuşmasını Baro Başkanı Av. Veli Küçük yaptı.

 

Sözlerine Cumhurbaşkanının Türkiye Barolar Birliği Başkanına yönelik sözleri, ülke gündemi ve yaşanan bazı hukuksuzlukları belirterek başladı.

 

İstinaf ile ilgili daha önce de üç kez program yaptıklarını, istinaf kanun yolunun tüm uygulamacıların, meslektaşların ve hukuk öğrencilerinin yeni alıştığı, uygulamanın şekillenerek yavaş yavaş oturduğunu ifade etti.

 

Av, Küçük, ‘’İstinaf kanun yolu temyizden farklı olarak her türlü delilin toplanabileceği, hukuksal hataları sonlandırabilecek, ilk derece mahkemesi kararı yerine yeni hükmün kurulabileceği yeni ve farklı kanun yoludur” dedi.

 

Meslektaşlarının 5 Nisan Avukatlar gününü bir kez daha kutlayan Av. Küçük, Çağlayan Adliyesinde avukatlara yönelik hukuksuz ve sert müdahaleyi kınadı.

 

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, şunları ifade etti;

‘’Dün İstanbul Çağlayan Adliyesinde günlerden beri tutuklu olan avukatlar Akın Atalay, Bülent Utku ve Mustafa Kemal Güngör’ün tutukluluğuna itiraz için sessiz bir şekilde adalet nöbeti tutmakta olan meslektaşlarımıza çevik kuvvet polisi tarafından, hukuksuz bir şekilde , hakaret, küfür, tekme-tokat, copla yapılan müdahale sonucu İstanbul Barosu avukatlarından Av. Erkan Ünüvar’ın bacağı kırılmış, Av. Gökmen Yeşil’in burnu kırılmış, yaralı avukatlar da dahil olmak üzere 8 meslektaşımız gözaltına alınmıştır. Bu hukuksuz müdahaleyi kınıyorum.” diye konuştu

 

Av. Küçük, Adliyelerdeki panolara referandum çalışması için gelen Cumhurbaşkanının afişlerinin konulmasına da tepki göstererek, ‘’Bağımsız ve tarafsız yargıyı, adaleti temsil eden adliyelerin duyuru panolarında kentimize referandum çalışması için gelen yürütmenin başı Cumhurbaşkanının afişin konulması doğru değildir. Bağımsız ve tarafsız yargıya uymayan bir görüntüdür” dedi.

 

Cumhurbaşkanının katıldığı bir televizyon programında TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nu hedef alan sözlerini de doğru bulmadığını ifade eden Av. Küçük, “ TBB Başkanına ‘17 nisan günü görüşeceğiz’ sözlerini tehditkar bir tavırdır ve doğru değildir. Anayasaya bağlılık yemini etmiş bir 80 milyonun tamamını temsil etme görevi bulunan Cumhurbaşkanına bu sözler yakışmanıştır." diye konuştu.

 

Adana’da Hacı Ahmet Atıl ve Seyhan Rotary Anadolu Lisesi’nde eğitim gören öğrencilerin astığı Atatürk posterinin okul yetkilileri tarafından indirilerek yırtılmasının, İzmir Marşının yasaklanmasına da tepki gösteren Av. Küçük, ‘’Bu uygulamalar çerçevesinde öğrencilere disiplin soruşturmaları açılması çabasını da kınıyoruz.’’ dedi.

 

Konuşmanın ardından Yargıtay 19. Ceza Dairesi üyesi Sabahattin Öztemiz’in moderatörlük yaptığı "İstinaf" konulu panele geçildi. Panelistler Adem Albayrak (Yargıtay 15. Hukuk Dairesi Üyesi), Beytullah Metin Ankara İstinaf Mahkemesi 4. Daire Başkanı) İstinaf konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

Panel konuşmacılara plaket sunumuyla sona erdi.

Başa dön tuşu