ÜNİVERSİTE

‘Balcalı Hastanesi’nin hasta yükü arttı’

Bölgemizdeki sağlık hizmetlerinin de görüşüldüğü ziyaret esnasında, ÇÜ Balcalı Hastanesi’nin hasta trafiğinin son yıllarda giderek arttığına işaret eden Prof.Dr.Taşova, “Bir önceki yıl 2200 civarında olan günlük hasta sayısı, şu anda 3500’i buldu. Artan hasta yüküne rağmen mevcut imkanlarla en iyi sağlık hizmetini sunmaya çalışıyoruz. Sayının artmasıyla birlikte döner sermayedeki gelir oranımızda artış oldu ama aynı şekilde giderlerimizde de yükselme var” dedi.

 

Şehir hastanelerinin güzel bir proje olduğunu ancak Adana’da iki büyük hastanenin aynı güzergahta ve yakın mesafede yeralmasının sıkıntı yaratabileceğini düşündüğünü kaydeden Başhekim Taşova, YÖK bünyesinde; Kamu Hastaneleri Birliği gibi Üniversite Hastaneleri Birliği kurulması çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.

 

MEDYAYI ÖNEMSİYORUZ

Kurumsal olarak medyaya önem verdiklerini, göreve başlamasının hemen akabinde basın bürosuna işlerlik kazandırdıklarını belirten Başhekim Taşova, “Medyada kendimizi ifade etme imkanı bulmak istiyorduk. ÇGC, basın büromuz ve gazeteci dostlarımız sayesinde bu sağlandı. Bu konuda bizlerden desteğini esirgemeyen tüm basın kuruluşları ve mensuplarına ayrıca Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ne teşekkür ederim” diye konuştu.

 

Başhekim Prof.Dr.Yeşim Taşova’yı ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden ÇGC Başkanı Cafer Esendemir de, ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nin sağlık hizmetleri konusunda bölgemizde önemli bir boşluğu doldurduğunu söyledi.

 

Esendemir, “ÇÜ Tıp Fakültesi’nin aynı zamanda birbirinden değerli hocaları var. Bunu bölgemizdeki çoğu hastanelerde ÇÜ Tıp Fakültesi’nden yetişen hocalarımızın görev yapmasından biliyoruz. Hastanenizin bundan sonra da sağlık hizmetini en iyi şekilde sunacağına gönülden inanıyorum. Bu arada hastane bünyesinde basın bürosuna işlerlik kazandırmanızı takdirle karşılıyoruz. Böylece bir yandan faaliyetleriniz medya kuruluşlarına daha rahat şekilde duyurulurken diğer yandan basın mensupları ve yakınları tedavi sürecinde gereken desteği alma imkanı buluyor” şeklinde konuştu.

 

Ziyarete ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Basın Danışmanı Yavuz Yıldırmaz, ÇGC Başkan Yardımcısı Sait Güleç, Genel Sekreter Ömer Üney, Mali Sekreter Mutlu Mete, Yönetim Kurulu üyeleri Süreyya Uri Aksoy, Sefa Saygıdeğer ve Hüseyin Arat da katıldı.

Başa dön tuşu