GENEL

AVUKATLARIN HAKLARINI GASPETTİRMEYECEĞİZ

Adana Barosu tarafından sigorta aracılık hizmetleri ya da hasar takip merkezi gibi çeşitli adlarla faaliyet gösteren ve avukatlık yetkilerini gasp ederken aynı zamanda yurttaşlara büyük hak mağduriyetler yaşatan kişi ve şirketlere yönelik 1136 Sayılı Avukatlık Yasasına aykırılık teşkil eden faaliyetleri nedeniyle daha önce Adana Cumhuriyet Başsavcılığına 18 aracı kuruluşla ilgili olarak suç duyurusunda bulunulmuştur.

 

Adana Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan şikayetlerle ilgili soruşturmalar neticesinde suç unsuru taşıyan faaliyetleri nedeni ile bir kurum hakkında yetkilisinin cezalandırılması talebiyle 1136 Sayılı Avukatlık Yasasına muhalefet suçundan Adana 13. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açılmıştır ve duruşması 26.Haziran.2017 tarihinde yapılacaktır. 

 

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük,  konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 

“Herkesin malumu olduğu üzere ölümlü, yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazaları nedeniyle meydana gelen maddi zararların (destekten yoksun kalma zararı, maliyet veya hasar tazminatı) tazmini için ya sigorta şirketine başvuru yapılmakta ya da dava açılmaktadır.

 

Ancak son birkaç yıl içerisinde özellikle uğranılan zararların ödenmesi için sigorta şirketlerine yapılan başvuru işlemleri bir kısım kimseler tarafından büyük bir rant olarak görülmüş ve bu alanda insani duygular ve kurallar hiçe sayılarak, avukatlık yetkileri gasp edilerek büyük bir sektör oluşturulmuştur.

 

Hastanelerin acil servislerinde, olay yerinde, cenazelerde, hastanelerde, taziyelerde ve her ortamda yurttaşa ulaşmaya çalışarak, onların üzüntüsünden, uğradığı zarardan nemalanmaya çalışan, maddi yetersizliklerini fırsat bilen bu hukuka ve ahlaka aykırı davranışı sergileyenler hakkında etkin mücadelemizi sürdüreceğiz.

 

Bu konuda yurttaşlarımızın ve meslektaşlarımızın da çevrelerinde gördükleri, bildikleri yasa dışı kurumlar ile ilgili yasal işlem yapmamız ve mücadele etmemiz için baromuza uyarıda bulunmalarını ve bilgi vermelerini istiyoruz” dedi.

 

Baromuz tarafından çok büyük çevre ve görüntü kirliliğine de sebebiyet veren 9 aracı kurumlarına ait tabelaların da sökülüp, indirtilmesi ile ilgili olarak 06.01.2016 tarihinde Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığına yazılı müracaatta bulunulmuştur.

 

Hukuka aykırı bir şekilde sayıları gittikçe artan Sigorta Hasar Aracılık Kuruluşlarının tabelalarından 3 tanesi müracaatımız üzerine kaldırılmıştır. Her ne şekilde ve vasıta ile olursa olsun haberdar olduğumuz ve bilgi sahibi olduğumuz bu hukuksuzluklarla ilgili yasal mücadeleyi devam ettireceğiz.”

Başa dön tuşu