GENEL

AOSB Kadın Sanayiciler Platformu’nun fabrika ziyaretleri

2016 yılının son günlerinde bir araya gelerek, kentin kadın girişimci potansiyelini artırma adına daha etkin çalışmalar yürütme konusunda fikir birliğine varan AOSB Kadın Sanayiciler Platformu, bölgedeki tüm kadın sanayicilerin desteğiyle hayata geçirmeyi hedeflediği projeler için destek ziyaretlerini sürdürüyor.

 

2017 yılının ikinci ziyaretini gerçekleştiren AOSB Kadın Sanayiciler Platformu üyeleri, bu kez yaklaşık bin 250 çalışanı, 267.000 metrekarelik alanda yer alan 6 tesisi ile Türkiye’nin en büyük dokunmuş ve örülmüş plastik ambalaj üreticilerinden birisi olan Abdioğulları Plastik ve Ambalaj Sanayi A.Ş’ye konuk oldu.

 

Yaklaşık 30 kişilik kadın sanayi grubunu fabrika girişinde karşılayan AOSB Yönetim Kurulu Başkanı ve  aynı zamanda Abdioğulları Plastik ve Ambalaj Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, AOSB bünyesinde faaliyette olan Kadın Sanayicilerin, güçbirliği oluşturmak amacıyla bir araya gelmesini desteklediklerini ve konuyu fazlasıyla önemsediklerini belirtti.

 

AOSB Kadın Sanayiciler Platformu’na öncülük eden Ayça Çelik de Kadın Sanayiciler Platformu’nun oluşumunda kendilerine destek olan AOSB Başkanı Bekir Sütcü ve yönetimine teşekkür etti. Çelik, birlikte atılacak adımların başarıyı da beraberinde getireceğini söyledi.

 

Sütcü, Türkiye’de şirketlerin büyük bölümünün aile şirketi olduğuna dikkat çekti ve bunun avantajları kadar dezavantajları da olduğunu belirtti. Sütcü aile şirketlerinde arkadan gelen gençlerin, ”önceki nesli nasıl geçebilirim” endişesi yaşayabileceğini ifade etti.

 

Daha sonra Abdioğulları Plastik ve Ambalaj Sanayi A.Ş. Finans Şefi Merve Sütcü, Kadın Sanayicilere, Abdioğulları’nın tanıtım videosunu sundu.

 

Konuklarına firmasına ait işletmelerde, plastikten örme çuval, kumaş,  gölgelik, sera örtüsü, koruma tülü ve ip imalatı yapıldığından bahseden Merve Sütcü,  teknik tekstil ürün grubunda,  halı tabanı üretildiğini ve bu ürünün duvardan duvara halıların, banyo tekstil ürünlerinin ve suni çim halıların ilk girdisi olması sebebi ile halıların olmazsa olmaz bir parçası olduğunu belirtti.

Program, ziyarete katılan Kadın Sanayicilerinin kendi firmalarını tanıtması, Platformunun etkin kılınabilmesi için karşılıklı fikir alışverişinde bulunulması ve devamında fabrika gezisiyle son buldu.

Başa dön tuşu