YÜREĞİR

Adana’da ağabeylerine güvenerek evini yıktıran kişi ailesiyle ortada kaldı

Adana’da ağabeylerine güvenerek evini yıktıran kişi ailesi ile birlikte ortada kaldı. Elvan Nisan, ağabeylerinin kendisine senin evini yenileyeceğiz diyerek söz verdiklerini belirterek “İnsanın ailesi, kardeşi ortada bırakıyorsa insanlık kalmamış” dedi.

Adana’da yaşayan Elvan Nisan, ailesi ile birlikte yaşadığı iki odalı evi ağabeylerinin yenileme sözü vermesi üzerine yıktırdı. 2 odalı ev yıkıldı ve ardından yeniden İnşaat yapılmaya başlandı. Ancak ortak iş yapan ağabeyler bir süre sonra aralarında kavga edince İnşaat yarıda kaldı. Ailesi ile birlikte ortada kalan Elvan Nisan, “Eskiden derme çatma da olsa bir evim vardı, mutluydum. Şimdi inşaatta oturuyorum ne kapım ne de pencerem var. İnsanın ailesi, kardeşi ortada bırakıyorsa insanlık kalmamış” dedi.

Ağabeyleri yenileme sözü verdi

Elvan ve Çetin Nisan çifte 25 sene önce dünya evine girdi. Adana’nın Merkez Yüreğir ilçesine bağlı Akdeniz Mahallesi’nde Çetin Nisa’nın annesinin üstüne olan iki odalı üstü çinko kaplı eve taşınan çift Mert ve Batuhan isimli iki evlatlarını kucağına aldı. Gündelik işlerde çalışarak yıllarca hayatlarına devam eden çiftin tüm hayatı ise ağabeylerine güvenmeleri ile birlikte alt üst oldu.

Ortak narenciye komisyonculuğu yapan Elvan Nisa’nın ağabeyleri geçen Haziran ayında çifte evlerini yenileme sözü verdi. Buna sevinen aile eşyaları evden çıkardı ve evin inşaatına başlandı. Kaba inşaatı Ağustos ayında tamamlanan Evim yapımı devam ettiği sırasında ağabeylere arasında kavga çıktı ve ortaklık bozuldu. İki ağabey aralarında ettikleri kavga sonrası kardeşleri Elvan ile görüşmeyi de bıraktı ve evlerini yaptırmayacaklarını söyledi.

Elvan Nisan ve Çetin Nisan sokakta kalmamak için kapı pencere sıvısı olmayan evde yaşamaya başladı. Ancak kış mevsiminin yaklaşmaya başlaması ile birlikte çift ne yapacaklarını kara kara düşünüyor.

Aralarında tartıştılar bizi ortada bıraktılar

Eski olmasına rağmen evlerinde çok mutlu olduklarını belirten Elvan Nisan “Ağabeylerimden böyle bir şey beklemiyordum. Ortada kaldık. Kapı, pencere ve sıvam olsun yeter. Evin tavanı akıyor, sağlam olmadı. Yapılırsa çok sevinirim. İnsanın ailesi, kardeşi ortada bırakıyorsa insanlık kalmamış. Keşke hiç yaptırmasaydı. Benim 2 odam vardı en azından yatıp kalkıyordum, rahattım. Daha mutlu ve huzurluydum” ifadelerini kullandı.

Çift şimdi kış ayları gelmeden evlerini tamamlamak için yardımseverlerden yardım bekliyor.

Başa dön tuşu